VELJA I MESAR BILI BESNI NA RADOJA ZVICERA! Skaj telefoni otkrili RASKOL, posle dvostruke likvidacije u Atini RAZDOR JE KULMINIRAO
Foto: MUP Srbije

Svađa u kavačkom klanu

VELJA I MESAR BILI BESNI NA RADOJA ZVICERA! Skaj telefoni otkrili RASKOL, posle dvostruke likvidacije u Atini RAZDOR JE KULMINIRAO

Crna Hronika -

Vođe zloglasne bande smatrale da i prvi čovek kavačkog klana daje malu zaradu za najprljavije poslove koje rade za njega

Veljko Belivuk i Marko Miljković, organizatori kriminalne grupe koja se sumnjiči za najmanje sedam likvidacija, bili su besni na vođu kavačkog klana Radoja Zvicera i planirali su da se suoče s njim i sve mu kažu u lice neposredno pre nego što su uhapšeni 4. februara u Beogradu!

Informacije prikupljene preko aplikacije Skaj ukazuju na to da su smatrali da sve oni rade, a da najviše novca uzima Zvicer, prenose Novosti.

Raspodela kolača

- Sumnja se da su neke od zločina uradili po nalogu Radoja Zvicera. Postoji komunikacija iz koje se vidi da je Miljković besan, jer smatra da sve rade on i Belivuk, a da veći deo kolača uzima Zvicer. S tim se i Belivuk slagao. Bili su uvereni da bez njih on ne bi mogao ništa da napravi, to se posebno odnosilo na rasturanje narkotika - prenose njihovi izvori.

Tamara Zvicer
foto: Screenshot

Kako navode, Belivuk je bio više vezan za vođu „kavčana“, pa je u razgovorima pokušao da umiri svog najbližeg saradnika Marka Miljkovića, mada je i on bio ljut na Zvicera, uglavnom zbog raspodele para, jer je kao i njegov saradnik smatrao da zaslužuju daleko više od onoga što dobijaju. Prema informacijama iz istrage koje su prikupile bezbednosne službe, sve je kulminiralo kada im je navodno naložio da organizuju likvidaciju „škaljaraca“ u restoranu u Atini, a nekoliko meseci kasnije i na Krfu.

U restoranu u Atini u januaru prošle godine ubijeni su Igor Dedović i Stevan Stamatović, a nekoliko meseci kasnije na ostrvu Krf Alan Kožar i Damir Hadžić.

Radoje Zvicer
foto: Privatna arhiva

- Tada je Miljković već otvoreno počeo da priča protiv Zvicera smatrajući da njemu i Belivuku dodeljuje najprljavije poslove, a da im daje daleko manje para nego što zaslužuju - objašnjava sagovornik.

Navodno, toliko su se opustili da su čak i svojim nižim saradnicima govorili da Zvicera ne bi ni bilo da nije njih.

- Govorili su da su njihovi ljudi „najverniji i najbolji vojnici“ i da za sve zločine uvek moraju da organizuju „svoje ljude“, jer su „Crnogorci nesposobni“ - navodno je otkriveno.

Keš

Kod Velje nađeno 30.000 evra

Tokom akcije hapšenja Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostalih pripadnika kriminalne grupe u februaru, podsetimo, pronađeno je i zaplenjeno ukupno oko 60.000 evra.

- Najviše novca, oko 30.000 evra u kešu, nađeno je u Belivukovom stanu. Iako to nije mali iznos, mora se priznati da je prava sitnica za vođu kriminalne grupe koja je činila najteža krivična dela, trgovala drogom i radila za jedan od najjačih klanova u regionu - podseća sagovornik Kurira i dodaje da je iskusne istražitelje zaintrigiralo gde je novac i da li ga uopšte ima.

Napravili mu ime

Iako se verovalo da su u Crnu Goru u januaru prošle godine, neposredno pred hapšenje, otputovali u Kotor na babine i krsnu slavu Radoja Zvicera, nove informacije navodno ukazuju da je glavni cilj posete Kotoru bio problem s novcem, koji su nameravali tada da reše. Međutim, da li su tu nameru ostvarili, ostalo je nepoznato.

- I danas, dok su u pritvorskim ćelijama, Belivuk i Miljković za sve krive Zvicera. Tvrde da je nesposoban i da su mu oni napravili ime, a da ne bi bio među živima da ga nije spasila „suknja“, aludirajući na Zvicerovu ženu Tamaru, koja je zapucala u Kijevu na napadače i tako mu spasla život - prenosi beogradski dnevnik.

Radoje Zvicer, podsetimo, uspeo je da izbegne hapšenje i za njim je raspisana poternica.

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track