LJUBAVNICIMA DAVORU I MAJI PRETI 40 GODINA ROBIJE: Ubili 4 člana porodice u Jabukovcu zbog NOVCA! Devojka ga lagala da je bolesna
Foto: Zorana Jevtić, Printscreen Facebook/privatna arhiva

STIŽE IH KAZNA

LJUBAVNICIMA DAVORU I MAJI PRETI 40 GODINA ROBIJE: Ubili 4 člana porodice u Jabukovcu zbog NOVCA! Devojka ga lagala da je bolesna

Crna Hronika -

Davor Pernić (36) i Maja Bađikić (26) optuženi su za četvorostruko ubistvo u okolini Jabukovca i sada im preti po 40 godina robije.

Apelacioni sud u Nišu je potvrdio optužnicu Višeg tužilaštva u Negotinu, pa se uskoro očekuje početak suđenja pred Višim sudom u Zaječaru. Pernić i Bađikićeva će odgovarati zbog sumnje da su 7. avgusta 2019. godine na salašu u mestu Velja Vratna kod Jabukovca ubili Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53).

Overila domaćina Prema optužnici, Maja i Davor su detaljno isplanirali masakr nakon što su se dogovorili da odu na imanje Kazimirovića da bi od domaćina ukrali novac. Davor se tereti za krivično delo teško ubistvo, a Maja za poma- ganje u teškom ubistvu.

Jabukovac, Mesto Zločina, Maja.B, Kuća
foto: Zorana Jevtić

- Po dogovoru su kobnog dana otišli na salaš Kazimirovića. Pernić je svojim automobilom došao do kuće ljubavnice Maje, koja ga je čekala spremna u svojim kolima i neko vreme je vozila za njim. Okrivljeni je potom uzeo oružje iz svojih kola i prešao u Majina, kojima su se dovezli do oboda šume. Tu su stavili fantomke na glave i rukavice... - stoji u optužnici protiv ljubavnika.

Iskazi koje su optuženi davali tokom istrage razlikuju se. Dok je Maja sve vreme negirala da je učestvovala u zločinu, Pernić je najpre priznao da je ubio četvoro ljudi zbog novca. Kasnije je promenio iskaz tvrdeći da je sve organizovala upravo Maja i objasnio zbog čega su odlučili da opljačkaju baš Kazimirovića:

- Maja mi je rekla da ima tumor na materici i da joj treba novac za lečenje. Nudio sam joj svoj novac, ali mi je kazala da će možda morati da uradi transplantaciju materice i da joj treba više para. Predložila je da opljačkamo Raju, koga nisam poznavao, pošto je čula da on ima veliku ušteđevinu - kazao je Pernić.

Davor Pernić
foto: Privatna Arhiva

Lagala za bolest

Tužilaštvo je, posle provere ovih navoda, utvrdilo da Bađikićeva nije bila bolesna. Takođe su preslušavani međusobni razgovori ljubavnika, u kojima nisu nađeni čvrsti dokazi protiv Maje, pa je ona posle tri meseca puštena iz pritvora. Međutim, u nastavku istrage veštačeni su opušci dve cigarete sa mesta zločina, na kojim je bio njen DNK.

Većinu para ukrao službenik policije

Davor Pernić je posle ubistva priznao da je iz kuće Kazimirovića uzeo oko 500 evra. Tek kasnije Rajin sin, Nenad pronašao je u podrumu svog oca i predao policiji torbu sa 8.000 evra, koji su deponovani u sef policijske stanice u Negotinu. U martu 2020. međutim utvrđeno je da su te pare nestale iz sefa i da ih je ukrao kriminalistički tehničar M. Nj. (43) koji je zbog toga uhapšen.

(Kurir.rs/Informer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track