Najnovije vesti

KRVNA OSVETA KOJA JE POTRESLA SRBIJU: Stojan 14 godina čekao da osveti sina, a onda ubio Dragana nasred ulice i sačekao policiju!
ilustracija, Foto: Rina

dogodilo se 2016. u požarevcu

KRVNA OSVETA KOJA JE POTRESLA SRBIJU: Stojan 14 godina čekao da osveti sina, a onda ubio Dragana nasred ulice i sačekao policiju!

Crna Hronika
21:41h

Pre pet godina u Požarevcu se dogodilo ubistvo iz krvne osvete koje je i dan danas ostalo u sećanju stanovnika tog grada. Danima je Srbija pričala o ovom ubistvu.

Stojan Stojanović (69) je u junu 2016. u Požarevcu ubio Dragana Stepića (57) zbog krvne osvete, podseća Mondo.

"Bilo je pitanje dana kada će Stojan osvetiti sina. Više od 14 godina živeo je u želji da kazni krivca. Nije vredelo ni to što je bio u zatvoru zbog pretnji Draganu", ispričali su tada Stojanovi poznanici.

Kako su tada posvedočili očevici Stojanović je usmrtio Stepića, koji je nekada radio u "Preduzeću za puteve" kao nadzornik na gradilištu na kojem je 2002. poginuo Stojanov sin.

"Stepićeva privatna firma izvodila je radove na gradilištu u Jugovićevoj ulici. Stojan je prišao Stepiću i bez reči ispalio jedan metak u njega. Stepić je teško ranjen odmah odvezen u požarevačku bolnicu, gde je preminuo, a napadač je odmah uhapšen. Stojan nije bežao. Mirno je sačekao policiju na mestu zločina", rekao je tada izvor iz istrage.

Meštani kažu da Stojan nije mogao da preboli sinovljevu smrt.

"Sin mu je stradao na gradilištu u selu Zabrega kada se na njega obrušila zemlja i zatrpala ga. Rov je bio dubok tri metra i nije bio dobro obezbeđen. Tada je odgovorno lice i nadzornik radova bio Stepić. Stojan je nakon tragedije pretio da će iz osvete ubiti Stepića, a policija mu je nekoliko puta i oduzimala oružje. On je smatrao da je Stepić odgovoran za smrt njegovog sina. Strepeli smo da će ostvariti pretnje. Nažalost, to se i dogodilo", ispričao je tada jedan od očevidaca.

Podsećanja radi, posle nesreće 2002. u kojoj je na gradilištu poginuo Stojanov sin, Dragan Stepić osuđen je uslovno na šest meseci zatvora kao odgovorno lice, s obzirom na to da "Preduzeće za puteve“ ne izvodi radove preko jednog metra dubine, a rupa u kojoj je stradao mladić bila je duboka tri metra. Stojan je inače proveo šest meseci u zatvoru zbog pretnji Stepiću.

(Kurir.rs/Mondo)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja