AKCIJA SAOBRAĆAJNE POLICIJE U NIŠU: Za vikend isključeno 35 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola
Foto: S.U., Ilustracija

podnete prekršajne prijave

AKCIJA SAOBRAĆAJNE POLICIJE U NIŠU: Za vikend isključeno 35 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Crna Hronika -

Saobraćajna policija je samo u toku vikenda u Nišu isključila 35 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

- Vozač (27) automobila marke BMW sumnjiči se da je 25. septembra, upravljajući vozilom sa 2,10 promila alkohola u organizmu, sleteo sa puta i udario u betonsku ogradu. Vozaču je određeno zadržavanje i protiv njega će, zbog prekršaja nasilnička vožnja, biti podneta prekršajna prijava iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, saopštila je policija podatak o najpijanijem vozaču - saopšteno je u Nišu.

Policija je na području grada alko-testirala dvojicu muškaraca starosti 28 i 36 godina koji su vozili "audi" i BMW i utvrdila da imaju 1,45 i 1,38 promila alkohola u organizmu.

Takođe, iz saobraćaja su isključeni i vozači "renoa" i "forda" koji su vozili sa 1,40 i 1,23 promila alkohola, kao i vozač "opela" koji je upravljao sa 1,57 promila alkohola u organizmu. Njima je određeno zadržavanje do istrežnjenja i protiv njih su, kao i protiv svih ostalih vozača, podnete prekršajne prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja, naveli su nam u policiji gde apeluju na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i dosledno poštuju saobraćajne propise, "jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju".

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja