VRAČARA: Vidovita Persida za lečenje raka i skidanje crne magije uzela 400.000 evra
Foto: Privatna Arhiva

Uhapšena

VRAČARA: Vidovita Persida za lečenje raka i skidanje crne magije uzela 400.000 evra

Crna Hronika -

Zorica Z. (64) iz Zemuna uhapšena u Republici Srpskoj zbog sumnje da je od teško obolelih građana na prevaru uzela ogroman novac

Državljanka Srbije Zorica D. (64) iz Zemuna uhapšena je u Republici Srpskoj zbog sumnje da je od tri osobe na prevaru uzela 400.000 evra, ubedivši ih da će svojim natprirodnim moćima da ih izleči i oslobodi ih crne magije!

Jedna oštećena žena iz Doboja je, kako prenose lokalni portali, prodala i svoj stan da bi prevarantkinji, koja se predstavljala kao baba Persida i vidovita Radenka, isplatila novac za njene "magijske usluge".

Reklamirala se na TV

Kako su policijski zvaničnici PU Doboj rekli na konferenciji za medije, žena iz Zemuna se reklamirala na jednoj televiziji i davala je oglase u pojedinim novinama, navodeći da uspešno leči bolesne od raka, nesanice i depresije, ali i pomaže ljudima da se oslobode prokletstva. Kako su naveli, policiji se prvo javila oštećena, koja je prijavila da je njena ćerka 2016. stupila u kontakt sa ženom koja na oglasu nudi pomoć. "Baba Persida leči nervozu, nesanicu i depresiju na daljinu", pisalo je u oglasu.

- Oštećena je navela i da je više puta slala novac baba Persidi, koja joj je potom tražila da proda stan, što je ova i učinila - navodi sagovornik iz istrage i dodaje da je žrtva izgubila stan od 62 kvadrata u Doboju, čija je vrednost 25.000 evra. Zorica D. je, kako se navodi u prijavi, imala i posebne zahteve kako bi skidanje magije uspelo.

- Tražila je od žrtve da kupi crnu torbu, da u nju stavi kafu, slatkiše, čarape i drugu garderobu, i da novac dobijen od prodaje stana rasporedi po torbi. Zatim da ode na autobusku stanicu u Doboju i torbu pošalje za Bjeljinu - objašnjeno je na konferenciji.

Sumnja se da je Zemunka počinila prevaru i 2017, kada je od muškarca iz Dervente iznudila 380.000 evra.

- Čovek živi u Nemačkoj i video je oglas na televiziji u kome je pisalo da vidovita Radenka leči razne bolesti. Oštećeni je hteo da mu se žena izleči od raka dojke, pa je prevarantkinji više puta slao novac autobusom - kaže sagovornik:

- Pored novca, slao je i zlatni nakit sa garderobom i hranom kako bi vračara mogla da obavi obrede.

Novac slali autobusom

Treća žrtva srpske državljanke prijavila je policiji u Oštroj Luci da je preko oglasa stupila u kontakt s osumnjičenom.

- Žrtvi je rečeno da u torbu spakuje odeću i 6.500 evra i pošalje ili donese do Dervente, što je ona i uradila. U utorak je ponovo krenula autobusom do Dervente kako bi predala torbu u kojoj su bili 1.500 evra i odeća - navode lokalni mediji i dodaju da je prevarantkinja uhapšena kada se sastala sa trećom žrtvom.

- Osumnjičena je došla na mesto sastanka, a policija joj je tada stavila lisice - naveo je sagovornik.

Policija u šoku

Najveća prevara u Srpskoj

Na jučerašnjoj vanrednoj konferenciji za medije policija je navela da je ovo jedna od najvećih prevara koje su dosad otkrivene na području Republike Srpske.

- Sumnja se da je uhapšena na ovaj način prevarila veliki broj građana, a zasad su otkrivena tri slučaja - rečeno je novinarima.

Kurir.rs - B. Travica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track