Jašarević: Ciljao sam američke specijalce

Osveta za Irak

Jašarević: Ciljao sam američke specijalce

Crna Hronika -
Cilj mi je bio da iz ambasade izađu američki specijalci koji ubijaju po Iraku, pritom nisam želeo da naudim građanima Sarajeva", rekao je Jašarević u svom iskazu

SARAJEVO - Novopazarac Mevlid Jašarević, koji je optužen za teroristički napad na ambasadu SAD u Sarajevu prošlog oktobra, ciljao je američke specijalce, kako kaže, u znak odmazde za napad u Iraku.

"Cilj mi je bio da iz ambasade izađu američki specijalci koji ubijaju po Iraku. Pritom nisam želeo da naudim građanima Sarajeva", rekao je Jašarević u svom iskazu, preneo je portal "Klix.ba".

On je ispričao i da je prilikom napada na ambasadu SAD umesto očekivanih američkih specijalaca naišla žena kojoj je on doviknuo: "Bježim, tetka!" Jašarević je zatražio premeštaj iz pritvorske jedinice u Sarajevu jer, kako kaže, nije zadovoljan uslovima, a u obrazloženju je naveo da od rešetaka u sobi ne može da gleda televiziju.

Inače, Jašarević je tokom napada na ambasadu SAD u Sarajevu iz automatske puške za 50 minuta ispalio 1005 metaka. Tom prilikom on je ranio jednog radnika obezbeđenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track