MISTERIJA STRADANJA PORODICE IZ ALEKSINCA: Ubio ih je neko koga su dobro poznavali, Đokići pronađeni vezani?
Foto: Printscreen/Kurir TV, Marko Smiljković

stručnjaci saglasni

MISTERIJA STRADANJA PORODICE IZ ALEKSINCA: Ubio ih je neko koga su dobro poznavali, Đokići pronađeni vezani?

Crna Hronika -

Tragično se završila potraga za porodicom Đokić iz Aleksinca koja je nestala pre šest dana, u nedelju posle ponoći. U prepodnevnim satima policija je pronašla njihov automobil koji je zapaljen, a nakon nekog vremena, nađena su i tela za koja su forenzičari utvrdili da su Goran, Gordana i Lidija Đokić.

Šta će pokazati istraga, kako su i zbog čega Đokići stradali?

O ovim temama u emisiji "Usijanje" na Kurir televiziji govorili su predsednik Sindikata policije i policijskih starešina Blažo Marković i Zoran Milosavljević sa Instituta za političke studije koji je bio u kontaktu sa članovima porodice nakon "vesti o smrtnom ishodu.

01:12

MARKOVIĆ U USIJANJU: Đokiće ubio neko ko ih je dobro poznavao

"Danas sam sedeo s prijateljem koji je pozvao člana porodice Đokić i tada se začuo plač. Neposredno posle toga su i mediji objavili da su tela pronađena. Kod nas se nikad nije desilo da nestane cela porodica. Međutim, kada je policija u stanu pronašla dokumenta, to je dalo trag da cela priča ide ka nečemu što niko nije želeo. Zabrinjava što je sve više monstruoznih ubistava", rekao je Milosavljević, pa dodao:

"Ovo trostruko ubistvo je dobro organizovano, što znači da iza svega stoji ozbiljna logistika".

02:15

MILOSAVLJEVIĆ U USIJANJU: Iza ubistva porodice Đokić stoji ozbiljna logistika

Marković se nadovezao:

"Svakog normalnog čoveka je ovaj zločin potresao. Policajcima koji su pronašli tela trebaće vremena da se oporave. Zapaljena tela su najteža za forenzičare. Iz ugla policajca, mnogo mi je teško. Ubio ih je neko koga su dobro poznavali".

Milosavljević se složio:

"Oni nisu tražili pomoć, definitivno je tu bio neko ko ih dobro poznaje. Ipak su to tri osobe. U prethodnom periodu Goran je imao pretnje u menjačnici, što se dešavalo više puta. Zato je preventiva veoma bitna. Svaki vid reketiranja se mora prijaviti".

"Ovo je strašno, da neko veže ljude i strelja ih, pa zapali?", u neverici je pričao Marković.

"Oni su zapalili tela da bi uništili biološke tragove, ali će to Nacionalni centar za forenziku utvrditi", rekao je Milosavljević, pa nastavio:

"Radilo se o jednoj finoj, patrijarhalnoj porodici, kako sam saznao. Pominju se pozajmice novca i to velikog iznosa, pretpostavlja se da je to motiv. Verovatno su uleteli u zasedu, a tako patrijarhalnu porodicu nije teško zaplašiti. Pogledao sam te puteve kojima su prolazili, to su uski putevi, nije problem preprečiti put".

"Ovakvi zločinci se najlakše otkriju sa očevicima. Ne zaboravite da je prošlo šest dana i da je počinilac mogao da ode i da se vrati iz Amerike. Takođe, moguće da je reč o plaćenom ubici, a da naručilac sedi ovde. Imali smo sličan slučaj kod ubistva pevačice Jelene Marjanović, dovodili smo i vračare. Da me ljudi ne shvate pogrešno, niko nije pobegao policiji".

Usijanje dana
foto: Kurir

"Teško da bi čovek koji godinama drži menjačnicu delio sa majkom, pa i sa ženom to da mu prete", rekao je Milosavljević.

Bonus video:

01:29

MESTO UŽASA: Ovde su pronađena tela porodice Đokić (KURIR TV)

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track