MONSTRUM JE 6 DANA U PREDNOSTI NAD POLICIJOM: Ovaj dokaz će verovatno OTKRITI UBICU, a jedna činjenica se NE DOVODI u pitanje!
Foto: Kurir/D.Ilić, Privatna Arhiva

ISTRAGA

MONSTRUM JE 6 DANA U PREDNOSTI NAD POLICIJOM: Ovaj dokaz će verovatno OTKRITI UBICU, a jedna činjenica se NE DOVODI u pitanje!

Crna Hronika -

Pretpostavlja se da će inspektori istragu monstruoznog ubistva porodice Đokić započeti od te pretpostavke da je motiv likvidacije novac, a sada sledi veštačenje zapaljenog automobila, u potrazi za tragovima.

Ono što je počelo kao potraga za nestalim osobama, pretvorilo se u istragu trostrukog ubistva, a policiju i tužilaštvo čeka ozblljan izazov jer ubica, ili više njih, ima šest dana prednosti u odnosu na istražne organe.

Aleksinac, Đokići, potraga, Automobil, zapaljen automobil, pasat
foto: Kurir/D.Ilić

Smrt je nastupila u noći između nedelje i ponedeljka, između 00.24 i 2.05 sati, tj. kada je prvi i drugi put viđeno njihovo vozilo na delu asfaltnog puta u Moravcu. Put od Moravca do Tešica, dug oko osam kilometara, je loš, to je nasip na Južnoj Moravi, i vožnja je trebalo da traje oko pola sata.

Biološki tragovi

Procedura, po kojima teku istrage, su poznate i policija će, najverovatnije, ići uobičajenim koracima kako bi što pre došla do počinioca, ali i sakupila dovoljno dokaza koje bi tužilaštvu omogućilo jaku optužnicu, i na kraju osuđujuću presudu.

Ipak, jedan od ključnih dokaza poslednjih godina su biološki tragovi – DNK potencijalnog počinioca. Tu je najvažnija uloga forenzičara koji treba da pronađu i uzorkuju valjane tragove koji mogu biti iskorišćeni na sudu. Posebnu pažnju će obratiti na automobil porodice, kao i na tela pokojnika.

Aleksinac, Đokići, potraga, Automobil, zapaljen automobil, pasat
foto: Kurir/D.Ilić

To zna i napadač, jer je spaljivanjem pokušao da upravo uništi sve potencijalne tragove.

Obdukcija tela žrtava će pokazati na koji način su ubijeni Đokići. Ukoliko je napadač koristio vatreno oružje, biće ustanovljen tip i kalibar, a pomoću zrna može biti ustanovljeno i da li je to oružje, pištolj ili automat, korišćeno i u nekom od ranijih krivičnih dela – da li je iz njega ranije pucano, da li je iz njega neko ranjen ili ubijen.

01:16

PLAČEM KAO DA JE NEKO MOG NASTRADAO! Komšije Đokića u STRAHU i ŠOKU zbog ubistva tročlane porodice! Evo šta su rekle o Đokićima

Jedno sigurno - zločin je unapred isplaniran

Jedna od uobičajenih policijskih procedura je i „skidanje“ snimaka svih kamera za video-nadzor u okolini rute kretanja porodice žrtava. Često počinioci previde neku kameru za video-nadzor, ili misle da ih snimak ne može odati, ali napredak tehnologije i antropološko veštačenje stručnjaka može itekako pomoći u identifikovanju izvršioca.

Nema sumnje da je ovaj zločin unapred planiran i da je napadač ili napadači hteli da što više otežaju posao policiji, a što je potvrdio i direktor policije Vladimir Rebić. Onaj ko je počinio ovo ubistvo dobro je upoznat sa terenom, jer je spalio i vozilo i tela tako da je to ostalo neotkriveno nekoliko dana. Takođe je bio upoznat sa kretanjem Đokića, tako da nije isključeno da je to neka njima bliska osoba, rođak ili porodični prijatelj, koji je ili učestvovao u zločinu, ili je „tipovao“ Gorana i njegovu porodicu.

(Kurir.rs, Nova)

02:18

5 DANA OD MISTERIOZNOG NESTANKA PORODICE ĐOKIĆ: Helikopteri nadleću Aleksinac, strahuje se OD NAJGOREG ishoda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track