TUGA DO NEBA: Sestrice nastradale od struje sahranjene u istoj grobnici, fudbaler nosio krst
Foto: Nikola Anđić

na Novom groblju u Obrenovcu

TUGA DO NEBA: Sestrice nastradale od struje sahranjene u istoj grobnici, fudbaler nosio krst

Crna Hronika -

Mina (7) i Mia Vujičić (5), koje su nastradale od strujnog udara u Obrenovcu, juče su ispraćene na večni počinak, a za njima je plakalo stotinak ljudi

Bol, suze, tuga, neverica i jecaji - ovako bi se mogao opisati prizor na Novom groblju u Obrenovcu, gde su juče, u zajedničkoj grobnici sahranjene sestre Mina (7) i Mia Vujičić (5), koje su poginule od strujnog udara u subotu, dok je njihova majka Marija (24) bila na poslu.

sahrana, Obrenovac, devojčice
foto: Nikola Anđić

Podsetimo, devojčice su sa mlađom sestrom (3) ostale same u stanu i dok su se prskale vodom u kupatilu, došlo je do strujnog udara od koga su obe na mestu poginule. Tela nesrećnih sestara pronašao je njihov kum Aleksandar.

Kao anđeli

Ispred kapele na Novom groblju juče se okupilo stotinak ljudi. Posle izjava saučešća porodici, izlazili bi ispred i nemo gledali u dva bela kovčežića.

- Dva bela kovčega, bele ruže, dva ćebeta, fotografije na kojima su devojčice nasmejane i lepe kao anđeli, srce da pukne. Ulaze ljudi u kapelu sa knedlom u grlu i suzama. Jadna majka, kako će dalje bez njih - za sebe je prokomentarisao jedan od okupljenih Obrenovčana, koji je došao da sestricama oda poslednju počast.

majka devoj;ica u pratnji kuma i kume
majka devoj;ica u pratnji kuma i kumefoto: Nikola Anđić

Marija, majka nastradalih devojčica, bila je vidno uznemirena po dolasku na groblje. Zakukala je na ulazu u kapelu, ali se trudila da bude jaka i skoro da suzu nije pustila dok su joj izjavljivali saučešće. Kada je tužna povorka oko 14 sati krenula iz kapele, majka devojčica koračala je polako iza dva kovčega, kao da nije svesna nesreće koja ju je snašla, a za ruku ju je držala kuma, koja je nosila ruže.

fudbaler nosi krst
fudbaler nosi krstfoto: Nikola Anđić

Sahrani je prisustvovao i rođak devojčica, Jovan Markoski, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, a sada igrač Radničkog iz Obrenovca. On je na početku kolone nosio krst Mie Vujičić. Drugi krst nosio je rođeni ujak devojčica, koji je sve vreme neutešno plakao.

Skrhani

Na sahrani je bila i njihova najmlađa sestra koja je pukom srećom preživela tragediju, jer je zaspala u dnevnoj sobi. Rođaci, skrhani bolom, nisu imali snage ni reč da prozbore posle spuštanja sanduka u raku.

- Pozivamo vas da dođete da jedete, da ispoštujete bar njih, jer su deca volela da jedu - rekao je kum porodice nakon sahrane okupljenima na groblju.

Otac u zatvoru

Nije bio na groblju

Otac nastradalih devojčica nije bio na sahrani, što nam je potvrdio kum porodice.

- Otac im je već nekoliko godina u zatvoru zbog pedofilije, jer je seksualno zlostavljao maloletnu sestru svoje žene. On nije bio na groblju, ne znamo iz kog razloga. Možda nije ni tražio dozvolu da dođe, a možda mu iz Uprave nisu dozvolili - kaže izvor.

Baki devojčica pozlilo

Onesvestila se nad grobom

sahrana, Obrenovac, devojčice
foto: Nikola Anđić

Poslednjem ispraćaju devojčica prisustvovala je i njihova baka po majci, kojoj je prilikom spuštanja jednog kovčega u raku pozlilo, pa je morala da intervenište Hitna pomoć. Žena je nad rakom zakukala, a potom se srušila između grobova. Nastala je pometnja, a rođaci su pokušali da je osveste dozivanjem po imenu i polivanjem vodom. Lekari su brzo stigli na groblje, a žena je u besvesnom stanju odvezena.

Kurir.rs / B. Travica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track