POJAVIO SE JEZIVI SNIMAK ZEČEVIĆEVE LIKVIDACIJE! Ubica je prišao Nikoli s leđa i zapucao, OVERIO GA METKOM U GLAVU!
Foto: Printskrin/Facebook

Istraga ubistva Zeke ni makac

POJAVIO SE JEZIVI SNIMAK ZEČEVIĆEVE LIKVIDACIJE! Ubica je prišao Nikoli s leđa i zapucao, OVERIO GA METKOM U GLAVU!

Crna Hronika -

Dani i meseci prolaze, a rešavanje dve najveće misterije u Kragujevcu nije krenulo sa mrtve tačke - ubistvo Nikole Zečevića - Zeke (38) iz Kragujevca i nestanak Božidara Božovića- Bože (33) takođe iz ovog grada, jednog od vođa kriminalne grupe „Volpe“.

Sedam hitaca plaćenog ubice 12. februara ovde godine presudila su Nikoli Zečeviću- Zeki (38) iz Kragujevca, prenosi Ucentar.rs. Naočigled desetak prolaznika atentator mu je prišao s leđa i u pucao u njega, a kasnija obdukcija će utvrditi da je metak u vrat kojim je žrtva „overena“- bio koban! Zečević je umro na putu ka Kliničko-bolničkom centru „Kragujevac“ u kolima Hitne pomoći.

Sedam hitaca u Zeku pred desetak svedoka

Direktor MUP-a Srbije Vladimir Rebić izjavio je da policija ima saznanja da je Zečević bio umešan u preprodaju narkotika, ali da se ne može tvrditi da je to uzrok likvidacije. U međuvremenu, pominjalo se i zelenašenje, trgovina oružejm, poslovi sa Albancima, dug prema jednog od ozloglašenih kriminalnim klanova iz Crne Gore…

Ulje na vatru dodala je i činjenica da je policija u centru grada pronašla „štek“ sa oružjem, ekplozivom i drogom za koji se sumnja da je pripadao upravo pokojnom Zečeviću. U strogom centru grada, između ostalog pronađeno je navodno čak tri kilograma vojnog ekploziva „pentrit“ što je dovoljno da u krugu od pedesetak metara sve odleti u vazduh. Policija u Kragujevcu o svemu naravno ćuti. Čak i o činjenici da su na informativni razgovor privođena i dvojica suspendovanih policajaca ovdašnjem MUP.

00:41

Ubistvo Nikole Zečevića

Nestanak vođe kriminalne grupe Volpe- Božidara Božovića- Bože

Prošlo je više od sedam meseci od kada je porodica Božidara Božovića (33) iz Kragujevca prijavila njegov nestanak. Kako je svojevremeno potvrdio Viši tužilac Dejan Veljković iz Kragujevca, Božovićev brat Marko je prijavio otmicu, tvrdeći da su je izvršile nepoznate osobe.

Božidar je bio šef obezbeđenja poznatih noćnih klubova, navodno i jedan od vođa „Volpeovaca“, kako su nazvali „ekipu“ koja je učestvovala u žestokoj tuči 2018. godine u jednom klubu u centru Kragujevca u kojoj je surovo pretučen i iskaspljen bokser J. L. (24) iz Kragujevca.

Policija nema odgovore

Policija je ovu kriminalnu grupu sumnjičila i za otmice, iznude, prebijanja, trgovinu narkoticama. Umešani su u nekoliko pucnjava. Kako saznajemo u tužilaštvu, Božidarov brat je ispričao da je on nestao 9. marta uveče. Sutradan ga je zvao više puta, ali nije se javljao ni na jedan broj mobilnog telefona. Pošto sam ništa nije uspeo da sazna o bratu, slučaj je prijavio kragujevačkoj policiji.

Navodno su bratu stizale i poruke u kojima se traži otkup za Božidara. Od tada čaršijom kolaju razlitičiti priče i pretpostavke koje međutim nisu dokazane. Navodno, prema jednoj od njih Božovićeva već nosi crninu. Policija nema odgovora na nestanak Božovića, ni kako je moguće da čovek koji je često bio pod nazdorom bezbednosnih službi tek tako nestane.

Kurir.rs/ucentar.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track