Najnovije vesti

UHAPŠEN PREVARANT: Mleo keks u svom magacinu, pakovao i prodavao ga kao pravu plazmu!
Foto: Profimedia

prvo osnovno tužilaštvo

UHAPŠEN PREVARANT: Mleo keks u svom magacinu, pakovao i prodavao ga kao pravu plazmu!

Crna Hronika

Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu juče je u Beogradu uhapšen D. Č. zbog sumnje da je od maja do privođenja prodavao lažnu mlevenu plazmu, koju je pakovao u ambalažu identičnu originalnoj! Kako je saopštilo tužilaštvo, on se sumnjiči da je izvršio krivično delo neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga.

- Osumnjičeni je u periodu od početka maja meseca 2021. godine do 07.10.2021. godine u nameri da obmane kupce upotrebio tuđi žig i zaštitni znak tako što je u svojstvu fizičkog lica na teritoriji opštine Palilula koristio iznajmljeni magacinski objekat u kome je u većoj količini i vrednosti nabavljao mleveni keks i plazmu koje je zatim prerađivao i stavljao u dalji promet i to u pakovanjima od po 300 grama, identičnim pakovanjima proizvođača mlevene plazme „Bambi" od po 300 grama, na koji način se neovlašćeno poslužio tuđim poslovnim imenom i žigom proizvodnog brenda, sve na štetu nosioca autorskog prava „Konern Bambi" a.d. Požarevac - saopštilo je tužilaštvo.

tužilaštvo, sud, Katanićeva
foto: Dragana Udovičić

Osumnjičeni D. Č. će sutra biti saslušan, pa će u zavisnosti od njegove odbrane, kao i podataka o njegovoj eventualnoj ranijoj osuđivanosti, a uzimajući u obzir sve okolnosti izvršenja predmetnog krivičnog dela, tužilaštvo odlučiti da li će sudu biti podnet predlog za određivanje pritvora prema osumnjičenom u trajanju do 30 dana.

- U daljem toku postupka, a nakon saslušanja osumnjičnjenog, tužilaštvo će ispitati predstvanika oštećenog i druge svedoke, prikupiti sva obaveštenja i dokaze, nakon čega će biti doneta odluka o daljem toku postupka - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja