Ničićev zamenik vozio pijan!

Bahati državni činovnik

Ničićev zamenik vozio pijan!

Crna Hronika -
Zoran Mančić (47), zamenik gradonačelnika Zaječara i v.d. predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke, preko svojih veza pokušao da prikrije da je priveden u policiju s 1,43 promila alkohola u krvi

ZAJEČAR - Otkriven!Zoran Mančić (47), zamenik gradonačelnika Zaječara Boška Ničića i v.d. predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke u tom gradu, priveden je u sredu, deset minuta posle ponoći, pošto je alko-testom utvrđeno da je vozio automobil s 1,43 promila alkohola u krvi, saznaje Kurir!Posle privođenja, neko od njegovih prijatelja na visokom položaju, kako se sumnja, pokušao je da prikrije ceo slučaj, pa ga nije upisao u dnevni bilten PU Zaječar, kao da se nikad nije desio.- U biltenu od 22. avgusta, koji se svakodnevno šalje načelniku Zaječarskog okruga, gradonačelniku Zaječara, predsedniku Skupštine grada, Višeg suda i tužilaštvu, navodi se da tog dana policija nije imala nikakva „dešavanja“. Zbog toga je u istragu o ovom slučaju uključena i unutrašnja kontrola MUP Srbije - kaže sagovornik Kurira iz istrage.Sve je počelo kad je Mančića saobraćajna patrola zaustavila tokom rutinske kontrole.- Po načinu na koji je pričao videlo se da je pio. Odmah mu je urađen alko-test, koji je potvrdio sumnje. Nakon toga je priveden u policiju na trežnjenje - kaže izvor Kurira iz istrage.S Mančićem je u kolima, navodno, bio i njegov šef Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara, koji je zatim otišao.- Čim je prebačen u pritvor, Zoranu je pozlilo. Zatražio je lekarsku pomoć. Ekipa Hitne pomoći ubrzo je stigla i prevezla ga u zdravstveni centar - kaže naš sagovornik.Nakon ukazane pomoći, trebalo je da saobraćajna patrola dođe po njega i vrati ga u pritvor. Međutim, kad su saobraćajci stigli, on je već bio pušten na kućno lečenje po nalogu lekara.- Navodno zbog teškog stanja ne bi podneo pritvor - kaže izvor Kurira.

BiografijaZoran Mančić, magistar farmacije, od 1994. do 1999. radio je kao pomoćnik direktora u „Velefarmu“. Od 1999. do 2000. bio je načelnik Službe za medicinsko snabdevanje Zdravstvenog centra Bor, a od 2001. direktor je i vlasnik zdravstvene ustanove „Apoteka Menta“. Kao član DS, Mančić se aktivno bavi politikom od 2007. U junu 2012. izabran je za v.d. predsednika Gradskog odbora DS u Zaječaru, a od jula je zamenik gradonačelnika u Zaječaru, jer je DS sa četiri odbornika ušla u koaliciju s URS i SPS. Tokom predizborne kampanje, Mančić se deklarisao kao žestoka opozicija Ničiću.

Ničić: Nisam se vozio s MančićemBoško Ničić, gradonačelnik Zaječara, izjavio je da nije bio u automobilu s Mančićem.- Nemam pojma o čemu pričate! U životu nisam seo u automobil sa Zoranom Mančićem - rekao je za Kurir Boško Ničić.

Kazne za teško pijanstvo♦ od 1,2 do 1,6 promila alkohola u krvi - teško pijanstvo♦ novčana kazna od 15.000 do 30.000 dinara♦ 10 kaznenih poena♦ oduzimanje vozačke dozvole od najmanje šest meseci

Nedostupan za komentarReporteri Kurira pokušali su juče da stupe u kontakt sa Zoranom Mančićem kako bi dobili i njegov komentar, ali je njegov mobilni telefon bio nedostupan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track