DEDA DEČAKA NASTRADALOG NA KARABURMI: Vozač može da se brani kako želi dok ja obilazim unukov grob
Foto: Zorana Jevtić

tužno

DEDA DEČAKA NASTRADALOG NA KARABURMI: Vozač može da se brani kako želi dok ja obilazim unukov grob

Crna Hronika -

Boban B. deda dečaka, koji je preminuo od posledica saobraćajne nesreće na Karburmi, upitan kako komentariše odbranu Lazara Gajića (38), a koji je izjavio da nije kriv, kaže da on može da se brani kako želi.

- Jedno je šta on priča, a drugo je ono što se dogodilo. Niko od mene ne bi bio srećniji da mi je unuk živ, da ne moram da mu obilazim grob. Teško je, osećam bes, nemoć i ljutnju - rekao nam je deda, koji skoro svakodnevno obilazi grob unuka.

Podsetimo, Lazar Galić (38), koji se sumnjiči da je 18. jula u Ulici Marijane Gregoran na Karaburmi izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je na obeleženom pešačkom prelazu nastradao Stefan B. (9), a povređeni su dečakov brat Luka B. (5) i otac Mihajlo, izjavio je u petak pred Prvim osnovnim sudom da nije kriv.

- Ne priznajem krivično delo - rekao je optuženi Galić, kog su dvojica zatvorskih stražara sa lisicama na rukama dovela iz pritvora.

Galić se sumnjiči i za nepružanje pomoći, jer je posle nesreće dao gas i pobegao sa lica mesta. Dan kasnije policija ga je identifikovala i uhapsila, ali ga je sud pustio na slobodu. Međutim, opet je pritvoren, a utvrđeno je i da je 10 puta već bio osuđivan za različita krivična dela, među kojima su i dve nesreće u istoj ulici.

- Izveštaj iz krivične evidencije pokazuje da je on bio osuđivan za krivična dela sa elementima nasilja, imovinska dela, kao i dela protiv javnog saobraćaja. Već je osuđivan za dve nesreće koje je skrivio na pešačkom prelazu u Marijane Gregoran, i to u alkoholisanom stanju - rekla je juče zamenica Prvog osnovnog tužioca i predložila da se i ti izveštaji izvedu kao dokaz.

Osuđivan za nesreće

Galićev branilac, advokat Žarko Jeknić, usprotivio se tom predlogu i okrivio javnost da je "njegovog klijenta predstavila kao monstruma, čak i pedofila" i da se plaši da on zbog toga neće imati fer suđenje.

- Kao čoveku mi je izrazito žao što smo se ovde okupili zbog velike nesreće, ali izražavam sumnju u nepristrasnost celog suda. Okrivljeni Lazar Galić predstavljen je javnosti kao monstrum. Poznato vam je da su se zbog ovog događaja organizovali protesti. U medijima su prenošeni intervjui dede i oca dečaka, deda je izjavio „da je otac decu držao za ruku, a da je automobil obilazio autobus“. Jasno je da ništa nije istina u ovom iskazu, kao ni u izjavi koju su mediji preneli kao očevu - naveo je branilac, tvrdeći da se takvim izjavama poziva na linč Galića.

Advokat krivi porodicu

Osim najbliže porodice nastradalog deteta, advokat je i veštake saobraćajne struke okrivio da su nalaz i mišljenje dali "pod pritiskom javnosti", ali i zatražio od suda da od policije pribavi izveštaj da li je isto vozilo „sitroen“ imalo udes i u noći pre tragedije, tvrdeći da su oštećenja vozila koja su veštaci doveli u vezu sa pogibijom malog Stefana nastala ranije.

Advokat je juče zatražio i da sud Galiću ukine pritvor ili ga eventualno zameni blažom merom, tj. nanogicom ili oduzimanjem vozačke, ali će o tome biti odlučeno naknadno.

Stanovnici Karaburme ranije su o Galiću rekli da je često pijan, te da ga zovu "Laza Bojler".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja