Najnovije vesti

ĆERKA ĐOKIĆA NIJE JEDINA: Zbog prokletih para kriminalci dosad ubili OSMORO DECE?! Hladnokrvno ubili nerođeno i dete na noši
Foto: Printscreen/Facebook, Kurir/D.Ilić

Od 90-tih naovamo, najmanje osmoro dece ubijeno u masovnim pokoljima

ĆERKA ĐOKIĆA NIJE JEDINA: Zbog prokletih para kriminalci dosad ubili OSMORO DECE?! Hladnokrvno ubili nerođeno i dete na noši

Crna Hronika

BEOGRAD - Lidija Đokić (25) juče je sahranjena zajedno sa svojim roditeljima, a sve troje bili su žrtve svirepog ubistva počinjenog najverovatnije iz koristoljublja.

Nesrećna devojka nije jedina koja je izgubila glavu zbog bogatstva roditelja i želje kriminalaca i lopova da ga se dokopaju.

Od devedesetih na ovamo, najmanje osmoro dece je ubijeno u masovnim pokoljima porodica počinjenim iz koristoljublja, a neki od njih doslovno su ubijeni i majkama u stomaku i na nošama.

Ovo su neke od tragedija.

Porodica Salma i ubistvo dvoje mališana

Jedan od najmonstruoznijih zločina koji je ikada počinjen na ovim prostorima jeste šestostruko ubistvo članova porodice Salma iz Horgoša počinjeno 1. februara 2005. godine. Tada su ubijeni Jožef Salma (69), njegova supruga Jolan (65), njihov sin Nandor (40), snaja Neli (34) i njihovo dvoje dece, David (13) i Beti (9).

Jožef Salma i supruga Jolan usmrćeni su u svojoj kući sa više uboda nožem i presecanjem grkljana. A u kući u istom dvorištu ubijeni su njihov sin Nandor, snaja Neli i njihova deca hicima iz pištolja kalibra 7,65 milimetara. Jožef i Jolan su pronađeni u ostavi - pisali su ranije mediji.

Veruje se da je u trenutku ubistva Jolan prala sudove, a Jožef sedeo u fotelji, u kojoj je nasumično ubadan nožem. Njihov sin, snaja i unuci ubijeni su hicima iz automatske puške.

Ono što je zgrozilo celu naciju jesu detalji ubistva dece. David, star svega 13 godina, upucan je u glavu u kupatilu dok se spremao za kupanje, a devojčica Beti je ubijena u bratovljevoj sobi dok je, navodno, pokušavala da pobegne od napadača - navodili su izvori.

Porodica Salma je bila bogata, bavili su se voćarstvom, proizvodnjom i preradom jabuka. Pored brojnih voćnjaka, imali su nekretnine i u Srbiji, ali najviše u Mađarskoj.

Ubistvo u Pohorskoj - život izgubio i mali Davor (13)

Ilija Vujić i Darko Lončević, povratnici sa ratišta, 1. decembra 1993. godine ubili su 13 godina starog Davora Židića i njegovu majku Vericu u njihovom stanu u Pohorskoj ulici na Novom Beogradu. Vujić je ženi pucao u jetru jer je kako je sam rekao na ratištu naučio da žrtva tako duže živi. On je tada pitao Vericu gde drži novac, ali porodica nije imala ušteđevine.

Glava porodice i njegov drugi sin samo su pukom srećom izbegli tragediju jer u trenutku zločina nisu bili u kući. Najgore od svega jeste što su zločinci pred Vericom najpre ubili njenog sina, kako bi izvršili pritisak na nju da kaže gde je novac, koga u kući nikako nije bilo.

Vujić i Lončarević su pokazali koliki su monstrumi kada su na pitanje zašto su ubili dete rekli:

- Ko ga j..e, trebalo je tog dana da je u školi.

Osuđeni su na smrt, ali su ukidanjem smrtne kazne dobili po 40 godina zatvora.

U masakru u Crvenki ubijena dva dečaka

U porodičnoj kući u Crvenki ubijena je, polovinom decembra 1993. godine, porodica Maravić. Policija je na mestu događaja u lokvama krvi pronašlatela oca, majke i dvojice sinova. Ispostavilo se kasnije da je i ovo ubistvo počinio Marinko Magda sa svojom grupom.

Ubistvo Petrića - mali Dane (11) ubijen u krevetu

U januaru 1994. Marinko Magda,višestruki ubica koji se trenutno nalazi u zatvoru u Mađarskoj, sa saučesnicima tokom jedne noći u Subotici likvidirao je petoro ljudi. Masakr je započeo likvidacijom tročlane porodice Petrić - Milana, Stane i njihovog desetogodišnjeg jedinca Daneta.

Marinko Magda
Marinko Magdafoto: Printscreen/Youtube/ Hír TV

Motiv - koristoljublje. Mali Dane je pronađen u sobi na samom ulazu u kuću, na krevetu. U sledećoj sobi je bilo telo majke Stane, a u spavaćoj sobi telo oca Milana. Oni koji su poznavali Milana, inače policajca koji je „držao” rejon oko subotičke Buvlje pijace, govorili su o njemu kao o poštenom čoveku koji, koliko im je bilo poznato, nije učestvovao u nezakonitim poslovima.

Masakr u Futogu - dete (3,5) ubijeno na noši, drugo u stomaku majke

Borislav Čolić je 21. februara 1997. pozvonio na vrata porodice Dobrivoja Smiljanića u Futogu. Pošto mu je vrata otvorio sam Dobrivoje, Čolić je ubio celu njegovu porodicu. Hladnokrvno je Dobrivoju pucao u potiljak, a potom ispalio dva metka u glavu njegovoj supruzi Miomirki, koja je bila u četvrtom mesecu trudnoće. Troipogodišnjeg Ivana zatekao je na noši, prislonio mu cev na čelo i opalio, a onda pristupio pljački. Okružni sud u Novom Sadu osudio je Čolića 1998. godine na smrtnu kaznu, koja je kasnije preinačena na 40 godina zatvora.

Borislav Čolić umro je u zatvoru u Padinskoj Skeli 3. marta prošle godine. On se srušio po povratku iz teretane, a lekari nisu uspeli da mu pomognu.

Kurir.rs/Republika

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja