ĐOKIĆE KOŠTALA ŽIVOTA GVOZDENA DISCIPLINA?! Goranu svaki korak bio isplaniran što je surovim ubicama samo olakšalo posao!
Foto: Kurir, Privatna Arhiva

slučaj iz aleksinca

ĐOKIĆE KOŠTALA ŽIVOTA GVOZDENA DISCIPLINA?! Goranu svaki korak bio isplaniran što je surovim ubicama samo olakšalo posao!

Crna Hronika -

Goran Đokić (57), vlasnik menjačnice koji je ubijen pre dve nedelje sa suprugom Gordanom (56) i ćerkom Lidijom (25), živeo je gotovo vojničkim stilom života, te su zbog toga ubice mogle lako da ga prate i znaju unapred kuda će se i u koje vreme kretati!

Da podsetimo, Đokićima se svaki trag izgubio iza ponoći 26. septembra, kada su iz sela Moravac, u kome su tog dana spremali zimnicu sa Goranovom majkom, krenuli ka stanu u Aleksincu. Rođaci su nestanak prijavili 28. septembra, a potraga je okončana 2. oktobra, kada je najpre u selu Tešica pronađen zapaljen auto "pasat" kojim su krenuli, a potom u jami kod Moravca zapaljena tela Đokića, pokrivena lišćem, granjem i smećem.

Aleksinac, Đokići, potraga, Automobil, zapaljen automobil, pasat
foto: Kurir/D.Ilić

Navike

- Istražitelji su dosad razgovarali sa brojnim prijateljima i poznanicima ubijenog vlasnika menjačnice i počeli su da sklapaju mozaik o njegovim navikama i kretanjima. Zanimljivo je da su utvrdili da je on gotovo svake nedelje imao identičan plan - otkriva izvor Kurira i nastavlja: - Svake nedelje je u određeno vreme posećivao majku, a isto to se odnosilo i na odlaske na obližnji izvor sa balonima za vodu, koje je punio i nosio kući - kaže naš sagovornik, i podseća da su nakon pronalaska izgorelog "pasata" pored puta otkriveni upravo ti kanisteri za vodu, koje je ubica najverovatnije izbacio jer su mu smetali.

Misterija telefona

Mobilni telefoni Gorana i Lidije Đokić isključeni su u istoj sekundi, oko tri sata iza ponoći, kada su već, kako se veruje, bili mrtvi. - Telefoni nisu pronađeni još uvek, ima indicija da su ostali u "pasatu" i da su spaljeni sa njim, ali i da su izgoreli zajedno sa telima. Međutim, policija ne isključuje opciju da su oni bačeni u reku Moravu, koja se nalazi u neposrednoj blizini mesta na kome je uništen i automobil - otkriva naš izvor iz istrage: - Inspektori, ali i različiti timovi MUP ne odustaju od potrage za telefonima, pa su oni, navodno, traženi i u reci u vreme kada je vršena potraga za oružjem - dodao je sagovornik Kurira.

Upravo ta doslednost u poštovanju rasporeda koštala je Đokiće glave, sumnjaju istražitelji.

- Njega je bilo izuzetno lako pratiti jer nije menjao putanju, svaki korak mu je bio isplaniran, a na određenim mestima je morao biti u tačno vreme. Verovatno je sve to olakšalo ubicama kovanje plana o likvidaciji cele porodice - objašnjava sagovornik Kurira:

- Iza ubistva Đokića morala je da stoji cela grupa sa tačno određenim ulogama, a policija veruje da je sa njima povezan i neko blizak porodici. Uloge su tačno bile podeljene, znalo se ko prati, ko ih otima i ubija, ali i ko čisti tragove.

Aleksinac, porodica Đokić
foto: Marko Smiljković

Bivši načelnik: Ispitati ćerkino okruženje

Žarko Popović Pop, nekadašnji šef Odeljenja za krvne i seksualne delikte, gostujući u jutarnjem programu TV Pink, rekao je da istražitelji treba da ispitaju i okruženje Lidije Đokić. - Trebalo bi posvetiti pažnju i Lidiji, isto koliko i Goranu. Možda se ona nekome pohvalila nečim, treba ispitati sve aspekte njenog života - rekao je Popović.

Motiv

Motiv još uvek nije tačno utvrđen, ali se pojačavaju sumnje da iza gašenja cele porodice stoji neko ko im je najverovatnije dugovao novac.

- Navodno, Goran je u svakom momentu imao novac kod sebe i pozajmljivao je ljudima, maltene istog momenta kada bi ga i pitali. Policija tokom pretresa njegovog stana i lokala, međutim, nije pronašla nikakvu svesku dužnika - tvrdi izvor.

Kurir.rs/ Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track