OVO SE NALAZI NA MESTU GDE JE LIKVIDIRAN VOĐA PARTIZANOVIH NAVIJAČA Grafit Saleta Mutavog, cveće i spomen-ploča u Bačvanskoj ulici
Foto: Ana Paunković

5 godina od ubistva

OVO SE NALAZI NA MESTU GDE JE LIKVIDIRAN VOĐA PARTIZANOVIH NAVIJAČA Grafit Saleta Mutavog, cveće i spomen-ploča u Bačvanskoj ulici

Crna Hronika -

Aleksandar Stanković (29) zvani Sale Mutavi, koji je bio vođa Partizanovih navijača, a ujedno i najbolji prijatelj Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, ubijen je na današnji dan pre 5 godina.

Aleksandar Stanković, Sale Mutavi
foto: Ana Paunković

Stanković je ubijen je u Bačvanskoj ulici, a to je sigurno bila jedna od likvidacije koja je tada najviše uzburkala javnost. Pre likvidacije je sa telohraniteljem Miloradom Đurićem, u to vreme čuvarom Centralnog zatvora i upravo Veljkom Belivukom, bio u teretani, nakon čega su seli na piće u obližnji kafić. U momentu kada je Stanković seo za volan svog "audija A6", njegovom automobilu prišao je tamni BMW iz koga je ispaljen rafal u pravcu vođe navijača crno-belih. Hici su ga pogodili, ali je ranjen i Đurić, koji je stajao pored "audija". Vozač BMW-a dao je pun gas i ubice su niz Bačvansku ulicu velikom brzinom pobegle ka Ulici gospodara Vučića, a zatim Ulicom Vojislava Ilića.

Uviđaj, Ubistvo, Navijači, Centralni Zatvor, Sale Mutavi, Vođa Navijača
foto: Damir Dervišagić

Na mestu gde je on ubijen, nalazi se grafit sa likom ubijenog navijača, sveće, kao i spomen ploča sa njegovom fotografijom, propratnim tekstom i slikom tigra.

1 / 5 Foto: Ana Paunković

Podsetimo, kako je rekao izvor Kurira, Stankovićeva smrt, da li u zajedničkoj boli ili interesu, zbližila je njegovog prijatelja Velju Nevolju i bivšu državnu sekretarkau u MUP Srbije Dijanu Hrkalović, koja je tada bila na vrhuncu moći.

Navodno, na mesto pucnjave tada je došla i Hrkalovićeva, a očevici su ispričali da je plakala, šutirala auto i zaklinjala se da će pronaći onog ko je to uradio.

- Dijana Hrkalović bila je veoma bliska ubijenom, navodno je trebalo čak da mu bude i kuma na venčanju. U to vreme bila je na vrhuncu moći u MUP. Istragu je vodio inspektor Dejan Jović, koji je nedavno preminuo - rekao je naš sagovornik.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track