PROFESIONALCI: BIA u Belivukovu klanicu postavila tajne kamere i prislušne uređaje! Tako su prikupili dokaze protiv klana
Foto: screenshot Pink tv

do sad neviđenI snimCI

PROFESIONALCI: BIA u Belivukovu klanicu postavila tajne kamere i prislušne uređaje! Tako su prikupili dokaze protiv klana

Crna Hronika -

U hapšenju klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića 4. februara učestvovali su i pripadnici Bezbednosno-informativne agencije, a juče su prikazani do sad neviđeni snimci ove akcije

Bezbednosno-informativna agencija (BIA) prikazala je do sad neviđene snimke, na kojima se vidi upad specijalaca u kuću strave u Ritopeku, u kojoj je, kako se sumnja, klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića hladnokrvno mučio, ubijao, tranžirao i mleo svoje žrtve.

BIA, Proslava
foto: Kurir TV

BIA je na dan obeležavanja 122 godine od osnivanja Odeljenja za poverljive policijske poslove i 19 godia od osnivanja BIA, objavila i ekskluzivni snimak pronalaženja tajne sobe, takozvane "klanice", u kojoj su, kako je to istragom otkriveno, vršena najmonstruoznija krivična dela. Tek sada se, zahvaljujući nanjovijem snimku, vidi koliko je zapravo veliko imanje u Ritopeku, čiji je vlasnik Vlade Draganić, član Belivukovog klana.

kuća strave u Ritopeku
kuća strave u Ritopekufoto: Zorana Jevtić, Stefan Stojanović MONDO

Ventilacione cevi

- Ovo su snimci akcije BIA, koju je sprovela sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i MUP, a na planu hapšenja organizovane kriminalne grupe koju je predvodio Veljko Belivuk. Primenjivane su najstrože metode i sredstva rada Agencije, uključujući ugradnju prislušnih sredstava, instaliranje uređaja za praćenje, ugradnju kamera za video-nadzor, uz konstantno praćenje na terenu, a što je rezultiralo akcijom hapšenja - navodi se u obraloženju emitovanog materijala.

Prikazan je i snimak upada specijalaca u kuću u Ritopeku 4. februara. Profesionalci su u gluvo doba noći preskakali visoke zidine, kojima je kuća opasana, a neki od uhapšenih zatečeni su u gaćama.

- Pripadnici BIA su prislušne uređaje i tajne kamere postavili i u ventilacionim cevima u kući, tako da je bilo nemoguće da ih osumnjičeni primete - objašnjava naš izvor koliko je sve profesionalno urađeno.

Aleksandar Vučić
foto: screenshot Pink tv

Na jučerašnjoj proslavi BIA bio je i Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, koji je rekao "da ne za šta bi bilo sa pripadnicima BIA da ih je neko iz kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića uhvatio u ugradnji uređaja za presluškivanje".

- Možete da zamislite koliko je potrebno hrabrosti ljudima iz BIA da postave prislušne uređaje u automobile, stanove i tajne kuće onih koji su ljude ubijali zbog pogrešnog ili drugačijeg pogleda, a ne zbog tako teških stvari. Neki su rizikovali svoje živote i pitanje je kako i na koji način bi se neki odnosili prema njima i njihovim porodicama da su znali - rekao je Vučić.

Potvrđena optužnica

Podsetimo, optužnica protiv Veljka Belivuka i još 30 članova njegove grupe potvrđena je u petak i očekuje se da uskoro počne suđenje. Terete se za pet ubistva, nelegalno držanje i prodaju droge i oružja, otmicu i silovanje.

- U vikendici u Ritopeku mučeni su i likvidirani, a potom samleveni u industrijskoj mašini za mlevenje mesa, Aleksandar Gligorijević, Goran Veličković, Milan Ljepoja, Lazar Vukićevic i Zdravko Radojević - podseća sagovornik.

Veljko Belivuk, Velja Nevolja, Marko Miljković, Goran Veličković Goksi, Milan Ljepoja, Zdravko Radojević
foto: MUP RS, Privatna Arhiva

Nađeno zgarište

Spaljivali dokaze svojih zločina

u dvorištu nađeno i zgarište
u dvorištu nađeno i zgarištefoto: screenshot Pink tv

Između ostalog, u dvorištu kuće u Ritopeku je nađena i veliko zgarište, na kom su, kako se pretpostavlja Belivuk i Miljković sa saradnicima spaljivali dokaze svojih zločina.

- Tu su palili odeću žrtava, noževe i sekire kojima su ih klali i komadali, plastična korita u koja su stavljali odsečene delove tela, kao i odeću u kojoj su sve to radili - kaže sagovornik.

Vikendica strave

Ima 300 kvadrata i opasana je zidinama

- Ima tri nivoa, prizemlje, prvi sprat i potkrovlje. U dvorištu su pomoćni objekti, ali i bunar. Kada je policija upala zatekla je sefove, najsavremeniji video-nadzor koji koristi i policija i koji prepoznaje čak i lica. Kuća nije bila opremljena sa mnogo nameštaja, unutrašnjost je bila poluprazna. U njoj su odmah pronađeni panciri, palice, noževi, elektrošoker, hirurške rukavice, velike plastične kese, ali i garderoba - kaže izvor.

Kurir.rs - Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track