RAZBOJNIK KOJI JE OPLJAČKAO ČOVEKA SA ŠTAPOM NA ULICI SUTRA NA SASLUŠANJU: Ukradeni novac potrošio na kocku, heroin i garderobu!
Foto: Printscreen Vijesti, Profimedia

prvo osnovno tužilaštvo

RAZBOJNIK KOJI JE OPLJAČKAO ČOVEKA SA ŠTAPOM NA ULICI SUTRA NA SASLUŠANJU: Ukradeni novac potrošio na kocku, heroin i garderobu!

Crna Hronika -

Dežurni zamenik javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu odredio je zadržavanje u trajanju od 48 sati osumnjicenom B.M. (36) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo razbojništvo.

- B. M. je uhapšen zbog sumnje da je 19.10.2021. oko 14 sati u ulici Petra Kolendica, ne Zvezdari, oštecenog B.S. (64) oborio na zemlju, pa upotrebom sile, iz džepa njegove jakne uzeo 245.000dinara i pobegao sa lica mesta. Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijska uprava za grad Beograd, PS Zvezdara prikupili su dokaze iz kojih proizilazi osnov sumnje da se u radnjama osumnjicenog B.M. (36) sticu svi bitni elementi krivičnog dela razbojništvo - saopštilo je tužilaštvo.

Kako se navodi, otkriveno je da je uhapšeni čiji su napadan na starijeg čoveka, koji se kretao uz pomoć štapa, snimile kamere, deo nocva potrošio na kocku, heroin i garderobu, a zatim je od preostalog dela novca kupio 1.200,00 evra.

Zvezdara, hapšenje, Aleksandar Vulin
foto: Mup Srbije

- Navedena opojna droga heroin, kao i novac u iznosu od 1.200,00 evra su pronađeni i oduzeti od osumnjičenog uz potvrdu o privremeno oduzetim predmetima. Osumnjičeni će biti saslušan sutra pred postupajućim zamenikom javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, nakon čega će u zavisnosti od njegove odbrane, kao i od činjenice da li je osumnjičeni ranije osuđivano lice, biti doneta odluka o predlaganju pritvora i osnova za predlaganje istog - navodi se u saopštenju.

U daljem toku dokaznog postupka tužilaštvo ce ispitati oštecenog B.S. (64), eventualne svedoke, pribaviti snimke sa sigurnosnih kamera, po potrebi naložiti veštačenja i izvesti druge dokaze, nakon čega ce biti doneta odluka o daljem postupanju.

Opljačkanog, koji je toga dana podigao novac od kredita, posetio je i ministar Aleksandar Vulin.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja