DVOJAC PLJAČKAO KUĆE BIZNISMENA: Lopovi harali Beogradom, na meti im bio i direktor Diposa
Foto: MUP Srbije

uhapšeni

DVOJAC PLJAČKAO KUĆE BIZNISMENA: Lopovi harali Beogradom, na meti im bio i direktor Diposa

Crna Hronika -

Tokom jula i avgusta Š. B. i S. B. upadali noću u vile, koje su verovatno prethodno tipovali, i iz njih iznosili sve što je vredno

Muškarci Š. B i S. B. uhapšeni su i njima je, po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva, određeno zadržavanje zbog sumnje da su kao saizvršioci učinili više krađa na teritoriji Beograda, a pokušali su da opljačkaju i kuću direktora "Diposa" Đoka Krivokapića na Dedinju.

Kako Kurir saznaje, dvojica lopova sumnjiče se da su krajem jula i tokom avgusta noću upadali u kuće na teritoriji Beograda i pljačkali ih. U Krivokapićevu kuću, kako Kurir nezvanično saznaje, nisu upali jer najverovatnije nisu uspeli da isključe alarm.

Novac, nakit, satovi

- Osumnjičeni su u više navrata obijanjem ili provaljivanjem oduzimali tuđe pokretne stvari u nameri da njihovim prisvajanjem pribave sebi nemalu protivpravnu imovinsku korist, na taj način što su u noćnim satima dolazili do kuća oštećenih, deaktiviranjem alarma i sigurnosnih kamera, nasilnim zavlačenjem podesnih predmeta ulazili u kuće, vršili premetačine i odnosili novac, nakit, ručne satove, ključeve od automobila i odvozili vozila. Takođe, odnosili su sve vredne pokretne stvari koje bi pronašli - saopštilo je juče tužilaštvo.

Đoko Krivokapić
foto: Printskrin

Ko je Krivokapić

Na čelu preduzeća za izdavanje državnih vila

Đoko Krivokapić, kom lopovi nisu uspeli da opljačkaju kuću, direktor je Društva za iznajmljivanje nekretnina "Dipos". - "Dipos" je privredno društvo u državnom vlasništvu, koje izdaje i održava "ekskluzivni portfolio vila, zgrada, stanova, rezidencija i poslovnih prostora, od kojih neki predstavljaju arhitektonska remek-dela Beograda i istinske istorijske dragulje", i njima upravlja - objašnjava sagovornik Kurira i dodaje da je Krivokapić godinama na čelu tog preduzeća.

Prema nezvaničnim informacijama, osim Krivokapićeve kuće na Dedinju, na meti lopova bila je i kuća jednog privrednika na Novom Beogradu, kao i jedna u Rakovici.

- Po tome kako su birali kuće, veruje se da su ih tipovali i osmatrali pre nego što su u njih upadali - dodaje sagovornik Kurira.

Postupajući zamenik Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu dao je nalog da se na više adresa izvrši pretres.

- Pronađeno je više predmeta koji su bili namenjeni ili upotrebljeni za izvršenje krivičnih dala, kao i predmeti koji su ukradeni iz kuća u koje su, kako se sumnja, tokom leta upali - potvrđeno je iz tužilaštva.

Istraga u toku

Dvojica uhapšenih danas bi trebalo da budu privedena na saslušanje i, u zavisnosti od njihovih odbrana, tužilaštvo će odlučiti da li će predložiti da im bude određen pritvor. - U daljem toku dokaznog postupka tužilaštvo će ispitati oštećene, eventualne svedoke, pribaviti snimke sa sigurnosnih kamera, po potrebi naložiti veštačenja i izvesti druge dokaze, nakon čega će biti doneta odluka o daljem postupanju - navodi se u saopštenju.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track