UŽAS U SLAVONIJI: Srpska državljanka sinu kupila ženu (15) pa je zatočili i tukli
Foto: Profimedia

osumnjičena za trgovinu ljudima

UŽAS U SLAVONIJI: Srpska državljanka sinu kupila ženu (15) pa je zatočili i tukli

Crna Hronika -

U Županijskom državnom tužilaštvu u Slavonskom Brodu ispitani su hrvatski državljanin (35) i srpska državljanka (30), roditelji dečaka (14).

Uz njih, ispitani su i 36-godišnjak i 37-godišnjakinja, oboje hrvatski državljani, roditelji devojčice (15). Doneseno je rešenje o sprovođenju istrage protiv njih, a osumnjičeni su za trgovinu ljudima.

Roditelji dečaka su u gradu na području Brodsko-posavske županije došli u kuću u kojoj je živela devojčica s roditeljima. Namera im je bila da dogovore prisilni brak devojčice i dečaka, ali i cenu za koju će kupiti devojčicu. Ona se protivila prisilnom braku zbog čega su joj pretili batinama.

Roditelji su, bez obzira na sve, obavili "prodaju" devojčice. Roditelji dečaka su devojčicu zarobili. Okrivljeni su i za pokušaj nanošenja teške telesne povrede detetu koje se opiralo prisilnom braku.

Svo četvoro osumnjičeni su za trgovinu ljudima. Uz to, roditelji dečaka osumnjičeni su za oduzimanje slobode devojčici i nanošenje teške telesne povrede u pokušaju, a otac devojčice za pretnju detetu.

(Kurir.rs/Dnevnik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track