POČELO SUĐENJE ZA UBISTVO TELOHRANITELJA FILIPA KORAĆA: Bombom likvidirali Bosketa, optuženi u zatvoru u Spužu
Foto: Marina Lopičić, Privatna Arhiva

viši sud u beogradu

POČELO SUĐENJE ZA UBISTVO TELOHRANITELJA FILIPA KORAĆA: Bombom likvidirali Bosketa, optuženi u zatvoru u Spužu

Crna Hronika -

Viši sud u Beogradu odlučio je danas da Beograđaninu Darku Duloviću (31), koji je optužen za pomaganje u ubistvu Siniše Milića, zvanog Boske, sudi u odsustvu, pošto on nije izručen iz Crne Gore. Dulović se, podsetimo, trenutno nalazi u zatvoru Spuž u kom služi kaznu od dve i po godine zbog trgovine drogom.

Siniša Milić, koji je bio šef obezbeđenja Filipa Koraća, podsetimo, ubijen je u eksploziji bombe koja je bila podmetnuta pod njegov automobil 19. juna 2018. Bomba je eksplodirana oko 13 sati, u blizini Autokomande u Beogradu, dok je Milić čekao zeleno svetlo na semaforu.

- Osumnjičeni za pomaganje, Darko Dulović, ispitan je o zločinu u zatvoru Spuž, ali je tada odluči da se brani ćutanjem - podseća sagovornik Kurira. Ubijeni Milić, pre nego što je počeo da se bavi obezbeđenjem ličnosti, među kojima je bio i Korać o kom se brinuo do smrti, bio je pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ).

Siniša Milić, ubistvo, bomba, auto, Franš
foto: Marina Lopičić

Izvor Kurira, posle eksplozije u kojoj je ubijen, otkrio je da je Milić bio jedan od najvećih profesionalaca i veoma obazriv u svom poslu. Prema njegovim rečima, potpuno je neverovatno da nije primetio da mu je pod automobil postavljena bomba.

- Do smrti je radio u obezbeđenju Filipa Koraća, jednog od najbližih saradnika Luke Bojovića. Kao što je poznato, u ratu klanova koji traje već godinama, Korać je navodno bio u tom trenutku tražena meta. Milić je, navodno bio uvek u kontaktu samo sa njim i isključivo sa njim dogovorao maršute kojima se kreću, jer nikome nije verovao - izneo je tada izvor Kurira nepoznate detalje.

Dragoslav Ognjanović
foto: Aleksandar Jovanović

On je naveo i da je posle ubistva Milića, advokat Dragoslav Ognjanović postao zabrinut za sopstvenu bezbednost. Samo mesec i po dana kasnije, podstimo, ubijen je i poznati advokat.

Kurir.rs/J. S.

Bonus video:

01:02

ADVOKAT ZORA DOBRIČANIN IZNELA ŠOKANTNE PODATKE: Svi koji su radili na ubistvu kolege Miše Ognjanović su odsečeni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track