UHAPŠENO 10 POLICAJACA: Pripadnici MUP pali zbog mita, a privođeni i pre šest meseci
Foto: Kurir Biljana Roganović

Detalji Akcije

UHAPŠENO 10 POLICAJACA: Pripadnici MUP pali zbog mita, a privođeni i pre šest meseci

Crna Hronika -

Službenici iz PS Kuršumlija koji su radili na administrativnom prelazu Merdare uhapšeni su zbog sumnje da su za novac propuštali putnike bez odgovarajućih dokumenata

Jučerašnje hapšenje 10 policajaca, među kojima je i jedan policajac u penziji, za koje se sumnja da su primali mito na administrativnom prelazu Merdare, drugo je po redu hapšenje po istom osnovu na istom prelazu.

Prethodno je krajem aprila ove godine uhapšeno osam pripadnika MUP. Kako saznajemo, neki od uhapšenih u jučerašnjoj akciji hapšeni su i ranije. Postupak vodi Više javno tužilaštvo u Nišu, i to Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije.

- Slobode je lišeno 10 policijskih službenika PS Kuršumlija zbog osnova sumnje da su u dužem vremenskom periodu i u više navrata tokom 2019. i 2020, kao službena lica na kontroli administrativnog prelaza Merdare, primali novac u različitim apoenima da bi propuštali osobe koje nisu imale svu potrebnu ličnu dokumentaciju i dokumentaciju za vozila, kao i lica koja su za ovakav prelaz imala svu potrebnu dokumentaciju, čime su izvršili krivično delo primanje mita. Prema osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju do 48 sati - potvrđeno nam je u niškom tužilaštvu.

Administrativni prelaz Merdare je najprometniji od svih koji spaja centralnu Srbiju sa Kosovom i Metohijom.

- Preko ovog prelaza, naročito leti, dnevno prođe i po više hiljada vozila. Zadržavanja su najčešće baš sa strane centralne Srbije, tj. kod policijskog punkta, što je zapravo i probudilo sumnju i pokrenulo opsežnu istragu, koja je rezultirala hapšenjima - kaže naš izvor.

(Kurir.rs - B. Roganović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track