VOZ NALETEO NA AUTO KOD PLATIČEVA: Vozilom pokušao da se provuče ispod rampe, 2 povređena
Foto: Zorana Jevtić

VOZ NALETEO NA AUTO KOD PLATIČEVA: Vozilom pokušao da se provuče ispod rampe, 2 povređena

Crna Hronika -

Teretni voz na putnom prelazu između Štitara i Platičeva naleteo je noćas u 2.50 na automobil koji je pokušavao da se provuče između polubranika i pređe prugu dok su rampe bile spuštene, pa su vozač i suvozač lakše povredjeni, saopštilo je preduzeće Srbija kargo.

Ovo je, kako je u saopštenju navedeno, još jedna u nizu nesreća, na koje su Srbija Kargo i Infrastruktura železnice Srbije više puta upozoravali, kada se nesreća izazove nepažnjom, neodgovornom ili bahatom vožnjom vozača drumskih vozila.Putni prelaz na kome se dogodila nesreća obezbedjen je polubranicima, kao i video nadzorom i u trenutku nesreće uredjaji putnog prelaza su bili ispravni i propisno radili, a polubranici su bili spušteni.

Teretna kompozicija je u svom sastavu imala 21 vagon tovaren glinicom i saobraćala je iz Brasine za Rumu.

Na mesto udesa izašli su predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova i zajednička železnička komisija za isledjenje vanrednih dogadjaja, a povredjeni su prebačeni u šabačku bolnicu.

Prekršajna prijava protiv vozača

Policija će podneti prekršajnu prijavu protiv muškarca (33) iz okoline Šapca jer je upravljajući automobilom sa 1,22 promila alkohola prolazio preko železničke pruge kada je prolaz bio zabranjen, saopštila je danas lokalna policija.

On je, kako se sumnja, noćas u Majuru, upravljajući automobilom "pežo", iako je saobraćajnim znakom bio zabranjen prelaz preko pruge, zaobišao spuštene polubranike i udario u teretni voz koji se kretao iz Loznice ka Šapcu.

Od siline udara, automobil je skrenuo i oborio železničku signalizaciju, a zatim udario u jednu dvorišnu ogradu.

Vozač "pežoa" je zadobio povrede, dok suvozač (42) nije povredjen, saopštila je Policijska uprava Šabac.

Preduzeće Srbija Kargo je prethodno danas saopštilo da je to bila još jedna u nizu nesreća koje su izazvane nepažnjom, kao i neodgovornom ili bahatom vožnjom vozača drumskih vozila.Pružni prelaz na kome se dogodila nesreća obezbedjen je polubranicima, kao i video nadzorom i u trenutku nesreće uredjaji pružnog prelaza su bili ispravni i propisno radili, a polubranici su bili spušteni, navelo je to preduzeće.

(Kurir.rs/ Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track