UHAPŠENI LAŽNI POLJOPRIVREDNICI: Podneli falš dokumentaciju za dobijanje novca za nabavku mašina i opreme!
Foto: Shutterstock

prvo osnovno tužilaštvo

UHAPŠENI LAŽNI POLJOPRIVREDNICI: Podneli falš dokumentaciju za dobijanje novca za nabavku mašina i opreme!

Crna Hronika -

U saradnji Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i policiskih službenika PU za grad Beograd UKP uhapšeno je devetoro osumnjičenih za prevaru i falsifikovanje isprava.

Kako je saopšilo Prvo osnovno javno tužilaštvo zadržavanje do 48 sati određeno je S.G. S.Z. D.Z. D.S. D.Z. Š.S. R.S. Đ.V. i K.Ž., dok je za četiri osobe koja nisu pronađene na adresama prebivališta raspisana potraga.

- Nakon provera, odnosno prikupljanja potrebnih obaveštenja i podataka utvrđeno je da su ova lica krivična dela izvršila tokom 2019. godine, na taj način što su dobila velike svote novca, svakom od njih do milion i po dinara, od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, tačnije od Uprave za agrarna plaćanja na osnovu lažne dokumentacije koju su priložili prilikom apliciranja za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje biljnih kultura u 2019. godini - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Kataniceva, Katanićeva, sep 2016.
foto: Dragana Udovičić

Uhapšeni će, kako se navodi, biti saslušani sutra pred postupajućim zamenikom tužioca.

- Nakon iznošenja njihove odbrane i pribavljanja podataka o eventualnoj ranijoj osuđivanosti tužilaštvo će odlučiti da li će i prema kojim licima podneti predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu za određivanje pritvora u trajanju do 30 dana, uzimajući u obzir sve okolnosti izvršenja krivičnog dela i postojanja osnova za određivanje pritvora - navedeno je iz tužilaštva.

Nakon saslušanja osumnjičnjenih, u istrazi ce biti ispitani oštećeni i svedoci, prikupljena sva obaveštenja i svi drugi dokazi, nakon čega će biti doneta odluka o daljem toku postupka.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track