5 OSUMNJIČENIH ZA PRONEVERU: Policija u Topoli uhapsila sina i "snaju" pevača Zorana Jovanovića! Svi strahuju od crne beležnice
Foto: Privatna Arhiva, Zorana Jevtić

iz subvencionisanih fondova Ministarstva pravde

5 OSUMNJIČENIH ZA PRONEVERU: Policija u Topoli uhapsila sina i "snaju" pevača Zorana Jovanovića! Svi strahuju od crne beležnice

Crna Hronika -

U akciji policije u Topoli povodom pronevere novca iz subvencionisanih fondova Ministarstva pravde Vlade Republike Srbije uhapšen je i B. J. sin legendarog pevača srpske narodne muzike Zorana Jovanovića.

Takođe je uhapšena i njegova nevenčana supruga M. R. iz Mladenovca koja je u poslednje vreme živela sa njim u selu Zagorica kod Topole.

uhapšeni, B.J.
foto: Privatna Arhiva

Osnovno javno tužilaštvo u Aranđelovcu odredilo je pritvor do 30 dana za petoro lica iz Topole, potvđeno je danas u pisanoj izjavi za Ucentar.

"Dana 01.11.2021. godine u saradnji Osnovnog javnog tužilaštva u Aranđelovcu i policijskih službenika PU Kragujevac, OKP, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Aranđelovcu određeno je zadržavanje u trajanju od 48 sati prema pet lica i to J.B. M.G. S.V. M.B. i M.B, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo prevara iz čl. 208 KZ i stavilo predlog sudiji za prethodni postupak da odredi pritvor. Svim licima je određen pritvor rešenjem Osnovnog suda u Aranđelovcu u trajanju do 30 dana", kaže se u odgovoru Zorana Ivanovića, tužioca iz Aranđelovca.

uhapšeni, M.R.
foto: Privatna Arhiva

Upravo je OJT u Aranđelovcu i odredilo pritvor sinu legende srpske narodne muzike i on se nalazi među petoro osumnjičenih za prevaru.

Njegova supruga M.R prijavljena je u Mladenovcu i po nadležnosti njoj je pritvor do 30 dana odredilo nadležno tužilaštvo u Beogradu.

Mnogi od uhapšenih prstom upiru upravo u nju da je ona inicirala u poslednje tri godine sporvodila gotovo čitavu šemu oko podizanja subvencionisanih poljoprivrednih kredita. Neformalno se čuje da je ona nekada bila zaposlena i u Upravi za agrarna plaćanja. Posle toga je osnovala ili radila za agenciju koja je "posredovala" i izrađivala potrebnu dokumentaciju fiktivnim i stvarnim korisnicima korisnicima kredita.

Još se ne zna koliko je ljudi privedeno u nekoliko odvojenih akcija kragujevačkog MUP. Jedini zvaničan podatak je danas, kao što piše Ucentar, saopštilo OJT u Aranđelovcu.

Tajna crne beležnice…

Oko 110 poljoprivrednika sa područja opština Topola je koristilo subvencionisane kredite. U Topoli i okolini vlada strah od budućih hapšenja. Pročulo se da je kod jednog od osumnjičenih prilikom pretresa od strane policije pronađena crna beležnica. U njoj je navodno sve pedantno beleženo o transakcijama. Izvori koji su upozanati sa istragom kažu da su mnogo poljoprivrednici zloupotrebljeni i upleteni u priču samo na osnovu imena i podataka i sada strahuju od hapšenja. Tako se i pečat jedne firme iz Kragujevca koja je specijalizovana za kopanje bunara našao na skoro dve trećine zahteva za podizanje subvencionisanih sredstava.

(Kurir.rs/Ucentar)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track