MILOŠ DELIBAŠIĆ IZ ZATVORA O UBISTVU NIKOLE BOJOVIĆA: Šaranović nije povezan sa ubistvom, niti je Luka ubio njegovog brata!
Foto: Dragana Udovičić, Privatna Arhiva

svedočenje

MILOŠ DELIBAŠIĆ IZ ZATVORA O UBISTVU NIKOLE BOJOVIĆA: Šaranović nije povezan sa ubistvom, niti je Luka ubio njegovog brata!

Crna Hronika -

Miloš Delibašić, koji u požarevačkom zatvoru Zabela služi kaznu od 30 godina zatvora, kao organizator kriminalne grupe koja je osuđena za ubistva Nikole Bojovića u Beogradu, kao i Miloša Vidakovića u Budvi, danas je svedočeći putem video linka izjavio da smatra da Slobodan Šaranović ne stoji iza ubistva rođenog brata Luke Bojovića. Prvi put rekao je i da smatra da Bojović, koji služi kaznu u zatvoru u Španiji, ne stoji iza ubistva brata Slobodana Šaranovića.

Podsetimo, godinama se spekulisalo o krvavom ratu porodica Bojović i Šaranović, koji je navodno počeo kada je 2009. u Beogradu ubijen brat Slobodana Šaranovića, Branislav. Navodno, pričalo se da je Slobodan za ubistvo brata krivio Luku Bojovića i da je tada počeo sukob dve porodice po principu "oko za oko".

Slobodan Šaranović, Luka Bojović
foto: Privatna arhiva/Profimedia

Luka Bojović u međuvremenu je uhapšen u Španiji, a u aprilu 2013. u centru Beograda ubijen je njegov rođeni brat Nikola. Za likvidaciju je osuđen Saša Cvetanović, zvani Pit Bul, a prema navodima okrivljenog Miloša Vojinovića, koji je sklopio sa tužilaštvom o svedočenju, Slobodan Šaranović je ubici platio 30.000 evra.

Optužnica

Koljenšić dao znak, Pit Bul pucao

Inače, optužnicom po kojoj se sudi Koljenšiću, koji je za ovo krivično delo već osuđen na 30 godina zatvora, na teret mu je stavljeno da je postao član kriminalne grupe koju su organizovali Šaranović i Delibašić. - Kolješić je 11. aprila 2013. iznajmio stan u Ulici vojvode Milenka u Beogradu, iznajmio automobil kako bi zajedno više dana pre izvršenja krivičnog dela pratili kretanje i ustaljene navike oštećenog Nikole Bojovića. On i Saša Cvetanović, zvani Pit Bul su 29. aprila 2013. u ranim jutarnjim časovima zajedno došli u Ulicu carice Milice, pa je okrivljeni Koljenšić pokretom desne ruke pokazao Cvetanoviću mesto na kome je najpogodnije da se sakrije i sačeka Bojovića i ubije ga. Cvetanović je sačekao dolazak oštećenog oko sedam sati, krenuo mu u susret i iz automatskog pištolja rafalno ispalio 15 projektila u glavu i telo pokojnog Nikole - navodi se u optužnici crnogorskog suda, kako prenosi Dan.

Postupak se protiv Šaranovića vodio i u Srbiji, ali i u Crnoj Gori, ali on nije dočekao presudu jer je u međuvremenu ubijen ispred svoje kuće u Budvi.

Ubistvo, Nikola Bojović, Saša Cvetanović

- Ja ne mogu da tvrdim, moje mišljenje je da Slobodan Šaranović nije povezan sa ubistvom Bojovića. Odgovorno tvrdim da Luka Bojović nema nikakve veze sa ubistvom Brana Šaranovića, radi se o nečem drugom - izjavio je juče pred podgoričkim Višim sudom, prenosi crnogorski dnevik Dan.

Viši sud u Podgorici inače, za učešće u ovom krivičnom delu vodi postupak protiv Ratka Koljenšića.

Delibašić je navodno, putem video linka koji je uspostavljen između sudova u Beogradu i Podgorici izjavio da mu je žao što je Nikola Bojović ubijen, i da ništa od onoga što je Vojinović u svojim izjavama govorio, nije tačno. Podsetimo, on je pred sudom tvrdio da mu je Delibašić rekao da Šaranović ogranizovao i platio ubistvo Bojovića.

- Vojinović lažno svedočio, nikad mu nisam rekao da su mi Slobodan Šaranović i Ratko Koljenšić govorili kako spremaju ili kako su učestvovali u likvidaciji Bojovića. Sve što je Miloš Vojinović pričao u tri izjave, koje su bile dostupne Crnoj Gori, je laž- kazao je, kako navodi crnogorski dnevnik Delibašić.

Nikola Bojović
foto: Privatna Arhiva, Zorana Jevtić

- Ovde se radi o velikoj opstrukciji. Uviđaj o ubistvu Nikole Bojovića nije urađen u skladu sa zakonom. To je i stav suda u Beogradu. Šaranović mi nikad nije rekao da je planirao ili da je platio ubistvo Bojovića. Sve što je Miloš Vojinović pričao u tri izjave, je laž - kazao je između ostalog Delibašić. Tokom današnjeg svedočenja odbacio je i deo Vojinovićevog svedočenja da su u Crnoj Gori, na planini, vežbali gađanje neistina, kao i deo iskaza u kom je naveo da su u Crnu Goru 2013. došli kako bi ubili Bojovićeve bliske saradnike Luku Đurovića i Filipa Koraća.

- Otac od Miloša Vojinovića je mene moralno zadužio. On je preminuo dok je Miloš bio u pritvoru. Ja sam Miloša zvao da dođe kod mene u Budvu na neko vreme kako bi se oporavio jer je imao problem sa drogom - rekao je Delibašić koji je saslušan kao svedok.

Inače, optužnicom po kojoj se sudi Koljenšiću, koji je za ovo krivično delo već osuđen na 30 godina zatvora, na teret mu je stavljeno da je postao član kriminalne grupe koju su organizovali Šaranović i Delibašić. - Kolješić je 11. aprila 2013. iznajmio stan u Ulici vojvode Milenka u Beogradu, iznajmio automobil kako bi zajedno više dana pre izvršenja krivičnog dela pratili kretanje i ustaljene navike oštećenog Nikole Bojovića. On i Saša Cvetanović su 29. aprila 2013. u ranim jutarnjim časovima zajedno došli u Ulicu carice Milice, pa je okrivljeni Koljenšić pokretom desne ruke pokazao Cvetanoviću mesto na kome je najpogodnije da se sakrije i sačeka Bojovića i ubije ga. Cvetanović je sačekao dolazak oštećenog oko sedam sati, krenuo mu u susret i iz automatskog pištolja rafalno ispalio 15 projektila u glavu i telo pokojnog Nikole - navodi se u optužnici crnogorskog suda, kako prenosi Dan.

Kurir.rs/Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track