Poginuo jedan policajac, dva teže i dva lakše povređena
Foto: KURIR

Poginuo jedan policajac, dva teže i dva lakše povređena

Crna Hronika -
Nesreći sa policajcima prethodila druga nesreća u kojoj je učestvovalo vozilo državljanke Slovačke, koje je sletelo s puta. Policajci su izašli na uviđaj ali je poljski autobus naleteo na policiju u zaustavnoj traci i sve ih "pokosio"

BEOGRAD - Jedan policajac je poginuo, dva su teže, a dva lakše povređena kod Bačke Topole kada je na patrolno vozilo naleteo autobus, potvrđeno je u MUP-u Srbije.

Povređene policajce obišao je u Subotici direktor policije Milorad Veljović.

"Ovo je zaista velika tragedija jer je osim što je poginuo jedan, povređeno još četvoro policajaca na radnom zadatku", rekao je Veljović.

U saobraćajnoj nesreći koja se desila u subotu oko 15 sati na auto-putu Subotica-Horgoš, poginula je i jedna državljanka Slovačke.

Policajac (38) koji je teško povređen u nesreći kod Bačke Topole, operisan je u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu, izjavila je potrparol tog centra Jelena Jurišin.

Jurišin je rekla novinarima da policajac ima teške povrede glave, opasne po život i da je na Odeljenju intenzivne nege. Portparolka je navela da ne može da iznese više informacija o stanju tog povređenog policajca posle operacije.

Mihajlo Vidanović, zamenik direktora Opšte bolnice Subotica rekao je novinarima da je taj policajac u stabilnom stanju posle operacije u Kliničkom centru Vojvodine.

"Njegov kolega koji je zadrzan u Opstoj bolnici u Subotici je van zivotne opasnosti", istakao je Vidanović. On je rekao da su dva lakse povređena policajca puštena kući.

Veljović je rekao novinarima da je nesreći sa policajcima prethodila druga nesreća u kojoj je učestvovalo vozilo državljanke Slovačke, koje je sletelo s puta. Policajci su izašli na uviđaj i, mada je mesto nesreće bilo propisno obeleženo i uključena rotaciona svetla patrolnih kola, poljski autobus koji je prevozio kući turiste iz Bugarske, naleteo je na policiju u zaustavnoj traci i sve ih "pokosio", rečeno je agenciji Beta u MUP-u.

Veljović je naveo da je vozaču autobusa određeno zadrzavanje do 48 sati, a da će uzrok skretanja autobusa u zaustavnu traku pokazati istraga koja je u toku. Na lice mesta dosao je i konzul Ambasade Poljske u Srbiji.

"Moguće da je vozač autobusa Bugarska-Poljska zaspao, ali ništa nećemo da prejudiciramo dok se ne završi istraga. Vozacu autobusa je odredeno zadrzavanje od 48 sati, a putnici su zadrzani na licu mesta i preduzećemo mere da se vrate kući. Putnike bi u nedelju trebalo da poseti ambasador Poljske", rekao je Milorad Veljović.

Operisan teško povređeni policajac

Policajac T.M. (38) koji je zadobio teške povrede glave u saobraćajnoj nesreći na autoputu u blizini Bačke Topole operisan je u novosadskom Kliničkom centru, rečeno je Tanjugu u toj ustanovi.

Povređeni policajac je primljen sa teškim telesnim povredama opasnim po život i smešten je na odeljenje intenzivne nege Urgentnog centra, rekla je portparol Kliničkog centra Vojvodine Jelena Jurišin.

Ona je kazala da ne može kazati ništa preciznije o tome kakvo je stanje povređenog policajca posle operacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja