O OVOME ĆE SE BELIVUK I MILJKOVIĆ IZJASNITI NA SLEDEĆEM SASLUŠANJU: Krvnički UBIJALI! Očekuje se i prisustvo CG istražnih organa?
Foto: MUP Crne Gore, Stefan Stojanović MONDO, Ana Paunković

istraga se nastavlja

O OVOME ĆE SE BELIVUK I MILJKOVIĆ IZJASNITI NA SLEDEĆEM SASLUŠANJU: Krvnički UBIJALI! Očekuje se i prisustvo CG istražnih organa?

Crna Hronika -

Još se ne zna da li će tužioci Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore prisustvovati ispitivanju Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i Nebojše Jankovića 1. decembra ove godine u Specijalnom sudu u Beogradu.

Oni su osumnjičeni za ubistvo Damira Hodžića i Adisa Spahića, kao i kidnapovanje Mila Radulovića Kapetana. Crnogorski SDT uputio je zamolnicu 8. novembra, po kojoj je odmah postupilo naše Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Ipak, iako su obavešteni o terminu dovođenja i ispitivanju ove trojke, iz Crne Gore nije stigao odgovor da li će tužioci i lično prisustvovati saslušanju.

- Javljen im je tačun datum i vreme - navodi sagovornik blizak TOK, piše "Objektiv".

- Ako se ne pojave, naše tužilaštvo će ih saslušati, a onda će iskazi Belivuka, Miljkovića i Jankovića biti prosleđeni SDT u Podgorici.

Adis Spahić
foto: printscreen Facebook

Dvojica Barana, Hodžić i Spahić, inače šurak i zet, ubijeni su 14. oktobra u jednoj kući u spuškom naselju Stanjevića rupa. Prethodno su namamljeni, kao i Radulović, koji je tada otet, a zatim nekoliko dana kasnije i brutalno likvidiran. Hodžić i Mile Kapetan, su navodno prema operativnim saznanjima srpskih i crnogorskih bezbednosnih službi, bila bliska "škaljarskom" kriminalnom klanu.

Zbog ovih zločina, u utorak su u podgoričkom tužilaštvu ispitivani navodni pripadnici "kavačkog klana", navodno predvođeni Slobodanom Kašćelanom. Nagađa se da su saslušani zbog najnovijih saznanja da su pronađeni ostaci Radulovićevog tela u širem rejonu Lovćena.

Navodno, do lokacije, kao i osumnjičenih za ovaj zločin došlo se na osnovu podataka iz transkripata poruka, koje su pripadnici "kavčana" razmenjivali putem aplikacije "Skaj".

Mediji u Crnoj Gori juče su izveštavali da je u krivičnoj prijavi 13 osumnjičenih, a da je poznat čak i identitet četvorke koja je od Spuža do Kotora prevezla Kapetana, ali i ko ga je i na koji način ubio. Radulović je, navodno, nekoliko dana bio zarobljen i za to vreme “kavčani” su sa njegovog kriptovanog broja “navlačili” “škaljarce”. Tako je u Beogradu, gotovo u isto vreme kidnapovan i Lazar Vukićević, za čiju smrt su optuženi Belivuk, Miljković i članovi njihove kriminalne grupe.

Podsetimo, pripadnici klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji se sumnjiče da su učestvovali u ubistvu Nikole Mitića u oktobru prošle godine u Beogradu, juče su se na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal branili ćutanjem. Kako Kurir nezvanično saznaje, na saslušanje su iz pritvora u kom su od februara ove godine dovedeni Miloš Budimir, Vladimir Grek, Srđan Lalić kao i Dejan Tešić.

(Kurir.rs/Objektiv)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track