Autobus iz Poljske samleo policajca!
Foto: KURIR

Stravična nesreća

Autobus iz Poljske samleo policajca!

Crna Hronika -
Na auto saobraćajaca, dok su obavljali uviđaj udesa u kome je stradala Slovakinja, naletelo vozilo iz Poljske. Slavoljub B. poginuo, a četvorica njegovih kolega povređena

BAČKA TOPOLA - Autobus bez kontrole.Policajac Slavoljub B. (39) iz Subotice i slovačka državljanka poginuli su, dok su još četiri policajca povređena, u stravičnoj saobraćajnoj nesreći juče oko 15 časova, kada je kod petlje za Bačku Topolu, na auto-putu Novi Sad - Subotica, na njih naleteo autobus poljskih registarskih oznaka. Policajac Tihomir M. (38) iz Subotice, koji je zadobio teške telesne povrede opasne po život, hitno je prebačen u novosadski Urgentni centar, dok su policajci Nemanja S., Aleksandar G. i G. F. zadržani u Opštoj bolnici u Subotici. Zamenik direktora Opšte bolnice Subotica dr Mihajlo Vidanović rekao je da je oko 15.30 dovezeno pet pacijenata.- Jedan pacijent već nije davao znake života, dok je drugi s teškim povredama glave i unutrašnjih organa hitno transportovan u Novi Sad - rekao je Vidanović i dodao da je treći pacijent smešten na odeljenje reanimacije sa serijskim povredama rebara i unutrašnjim povredama grudnog koša.Lekar je dodao da su dva pacijenta s lakim povredama puštena kući.Tragediji je prethodila saobraćajna nesreća u kojoj je poginula slovačka državljanka, čiji identitet policija još nije saopštila, a koja je svojim autom sletela s puta.- Prizor je bio strašan. Policijski „pežo“ bio je skroz smrskan, dok je kombi saobraćajne policije bio gotovo prepolovljen. Saobraćajni policajac poginuo je dok je obavljao uviđaj u zaustavnoj traci. Mesto nesreće je propisno obeleženo, ali je na njih ipak naleteo autobus poljskog prevoznika „Beatur trans travel Poland“, koji je vraćao poljske turiste s letovanja u Bugarskoj - kaže Kurirov izvor iz istrage.Pretpostavlja se da je autobus prvo naleteo na policijski „pežo“, koji je smrskao i odgurnuo na kombi saobraćajne policije.

Potpuno smrskano vozilo u kojem je poginuo policajac
Potpuno smrskano vozilo u kojem je poginuo policajac

Vozač zaspao za volanom?!Direktor policije Milorad Veljović obišao je povređene u bolnici u Subotici i istakao da je moguće da je vozač autobusa zaspao, ali da će istraga utvrditi pravi razlog. Vozaču je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track