SRBIN SA KOSOVA DUPLO OPELJEŠEN: Vešti lopov mu prvo ukrao novčanik, a onda pronašao šifru i pokupio novac sa kartica
Ilustracija, Foto: Shutterstock

OSTAO I BEZ DOKUMENATA

SRBIN SA KOSOVA DUPLO OPELJEŠEN: Vešti lopov mu prvo ukrao novčanik, a onda pronašao šifru i pokupio novac sa kartica

Crna Hronika -

Subota je pijačni dan kojem se mnogi raduju. Osim što se porodice snabdu svežom hranom, tu se sugrađani sretnu i razgovaraju. Lepša slika grada su upravo tezge sa jesenjim plodovima i ovi susreti. Ali nisu bili svi takve sreće jutros. I to zbog onih nepoštenih.

Pedeset-trogodišnjem žitelju Kosovske Mitrovice M.M. rano jutros lopov je ukrao novčanik. U njemu su se, osim novca nalazila lična dokumenta – vozačka dozvola, lična karta i bankovne kartice iz Komercijalne i Prokredit banke.

On je slučaj odmah prijavio policiji, da bi u međuvremenu ubrzo saznao i da je lopov pronašao i šifru računa odakle je, kako je posvedočio blizak član porodice za portal Kossev, M.M. – ukrao i dodatnih 20,000 dinara.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Oštećeni sugrađanin je sada i u dodatnom problemu, pre svega zbog gubitka dokumenata, koja Srbi na Kosovu već godinama teže pribavljaju, jer svoje osnovno pravo u ovom slučaju upražnjavaju u gradovima koji se nalaze u centralnoj Srbiji.

U Kosovskoj policiji su potvrdili da je jutros prijavljen slučaj krađe novčanika.

Kako je kazao portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović, prema prijavi, krađa se dogodila u 07:45 u Kolašinskoj ulici, kod tri solitera. Osim dokumenata i bankovnih kartica, M.M. je u novčaniku imao 20 evra i 1,500 dinara.

Istraga je u toku i ona se za sada vodi protiv N.N. lica.

Radović, međutim, nije imao saznanja, prema prijavi oštećenog, da je lopov i dodatno skinuo sumu sa bankovnog računa M.M., a što je porodica otkrila kasnije.

(Kurir.rs/Kossev)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track