SUBOTIČANIN UHAPŠEN ZBOG SUMNJE ZA PORESKU UTAJU: Malverzacijama oštetio budžet Srbije za više od 12 miliona dinara
Ilustracija, Foto: peter jordan / Alamy / Alamy / Profimedia

kriminal

SUBOTIČANIN UHAPŠEN ZBOG SUMNJE ZA PORESKU UTAJU: Malverzacijama oštetio budžet Srbije za više od 12 miliona dinara

Crna Hronika -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Subotice, u saradnji sa Odsekom poreske policije u Subotici, u okviru akcije "Gnev", uhapsili su D.D.(1988) iz Subotice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela poreska utaja, poreska prevara vezana za porez na dodatnu vrednost i ugrožavanje naplate poreza i poreske kontrole, i na taj način je oštetio budžet Republike Srbije za više od 12 miliona dinara.

Sumnja se da je on, u protekle 3 godine, kao odgovorno lice jedne preduzetničke radnje, u nameri izbegavanja plaćanja PDV-a, otuđio opremu te firme, bez evidentiranja u poslovnim knjigama.

Osumnjičeni je,takođe, podnosio poreske prijave neistinitog sadržaja i na osnovu njih je neosnovano ostvario povrat PDV-a, u nameri da sakrije predmete poreske kontrole i uvrozi naplatu poreza, poslovne knjige i dokumentaciju tog privrednog društva učini nedostupnom nadležnim organima.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici.

(Kurir.rs/N.H.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track