Najnovije vesti

KAD ALBANAC DA BESU: Na autobus sa decom kod Dečana PUCANO IZ OSVETE?! Ovo su ubijeni vozač i đaci (FOTO)
Foto: Facebook Printscreen

PUCANO IZ KALAŠNJIKOVA

KAD ALBANAC DA BESU: Na autobus sa decom kod Dečana PUCANO IZ OSVETE?! Ovo su ubijeni vozač i đaci (FOTO)

Crna Hronika
10:10h

Proklet bio, ti kriminalcu!, poručila razredna ubijene srednjoškolke. Pred autobus je izašla maskirana osoba i počela da puca na nas. Sve se desilo veoma brzo, rekao je putnik koji je sedeo na prvom sedištu autobusa

DEČANI - Troje ljudi - dvoje dece i vozač, ubijeno je juče u pucnjavi koja se oko 19 sati dogodila kod sela Glođane u opštini Dečane na Kosovu i Metohiji.

Kako su preneli albanski mediji, u pucnjavi je stradao vozač autobusa koji je išao iz Đakovice do Dečana, a poginule su i dve mlade osobe, devojka G. M. i mladić L. H. koji su imali po 18 godina.

Pojedine beogradske televizije prenele su pozivajući se na albanske medije da je moguće da je motiv pucnjave osveta ili posledica međusobnog koškanja auto-prevoznika i borbe za rute.

Prema prvoj verziji, jedan putnik je uznemiravao devojke u autobusu, vozač ga je izbacio a on se vratio s kalašnjikovim, sačekao autobus i počeo da rešeta. Prema drugoj verziji, reč je o nesporazumu među auto-prevoznicima.

Ubijeni vozač autobusa

Razredna starešina ubijene tinejdžerke oprostila se s njom putem društvene mreže Fejsbuk.

- Proklet bio ti, kriminalcu, koji si ubio moju učenicu. Saučešće porodicama svih koji su večeras ubijeni - napisala je ona.

Tinejdžerka G.M. bila je učenica srednje medicinske škole. Njena rođaka rekla je da je devojci (17) bio san da postane lekar, prenosi Reporteri.

„Imala je 17 godina, išla je u medicinsku školu i vraćala se iz škole. Bio je to školski red vožnje, vraćala se kao i svakog dana autobusom, kao i svi učenici”, rekla je ona.

Kako je navela za RTK, porodica ubijene devojke je u šoku.

“Nikada nije pričala o bilo kakvim problemima na autobuskoj liniji. Njena želja je bila da u budućnosti bude lekar“, rekla je ona za RTK.

Na zvaničnom sajtu Srednje ekonomske škole "Kadri Kusari" u Đakovici objavljeno je da je L. H, učenik ove škole, jedan od ubijenih prilikom napada na autobus u Glođanu, prenosi Kljan Kosova.

"Iskreno saučešće Ljedionovoj porodici od osoblja škole, učenika i posebno od drugova iz razreda“, navodi se između ostalog na zvaničnom sajtu ove škole, prenosi Kljan Kosova.

Portparol policije za region Peć Fadilj Gaši izjavio je da je u trenutku pucnjave na autobus bilo 8 putnika, prenosi Kljan Kosova.

Ranjeni putnici prebačeni su u bolnicu u Peći, ali iz ove zdravstvene ustanove nisu na naveli koliko je osoba povređeno.

Sumnja se da je više maskiranih osoba izvršilo napad na autobus, a za počiniocima se i dalje traga.

Svedok zločina u Glođanu: Prizor je bio jeziv, sve se desilo u nekoliko trenutaka

Svedok zločina koji se dogodio u Glođanu, koji je bio u autobusu u trenutku napada u kome je ubijeno troje ljudi, ispričao je da se sve dogodilo u nekoliko trenutaka i da je prizor bio jeziv, prenosi Gazeta ekspres.

„Pred autobus je izašla maskirana osoba i počela da puca na nas. Sve se desilo veoma brzo“, rekao je čovek koji je sedeo na prvom sedištu autobusa. U ovoj tragediji poginulo je dvoje učenika i vozač autobusa.

Kurir.rs/Reporteri/Blic

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja