VIDEO SAM LJUDE BEZ RUKU I NOGU! Radnika eksplozija izbacila iz mašine 10 metara, OTKRIO SVE DETALJE STRAŠNE NESREĆE U LEŠTANIMA
Foto: Kurir

horor

VIDEO SAM LJUDE BEZ RUKU I NOGU! Radnika eksplozija izbacila iz mašine 10 metara, OTKRIO SVE DETALJE STRAŠNE NESREĆE U LEŠTANIMA

Crna Hronika -

Od katastrofalne eksplozije u firmi "Edepro" prošla su četiri dana, a oni koji su je preživeli ili bili u blizini i dalje ne mogu da prestanu da misle o ovom tragičnom događaju.

1 / 11 Foto: Zorana Jevtić

Strah, jeza, stres - tim rečima meštanka Boleča i radnik firme anonimno opisuju svoja skora sećanja na eksploziju koja je okončala živote trojice ljudi. Opisujući eksploziju, ova žena iz Boleča ju je uporedila sa bombardovanjem.

Eksplozija, Bubanj Potok, Leštane, fabrika raketa, fabrika raketnog goriva
foto: Zorana Jevtić

"Krenula sam u vrtić po dete. Još smo pod stresom. Bila sam sama, ukućani nisu bili kod kuće, nisu osetili prvi udar", opisuje sagovornica situaciju u kojoj je osetila detonaciju: "Ovo je bilo gore od bombardovanja. Krov se oštetio, mala je materijalna šteta u odnosu na ono kako se osećamo."

Radnici ove firme obavezani su ugovorom "da ne pričaju o onome što se dešava unutar fabrike", ali je jedan od njih govorio o tome kako je preživeo nezapamćenu eksploziju, želeći da ostane anoniman.

Eksplozija, Bubanj Potok, Leštane, fabrika raketa, fabrika raketnog goriva
foto: Zorana Jevtić

"U trenutku nesreće nalazio sam se u jednoj od mašina. Kada se dogodila prva eksplozija, odbacila me je iz sedišta doslovno 10 metara uvis. Pao sam na zemlju, pogledao sam oko sebe i krenuo sam da bežim", rekao je, a zatim ispričao šta je sve video: "Viđao sam ljude bez ruku i nogu, krvave... Jezive scene, teško mi je kada se uopšte setim toga..."

Do eksplozije u krugu fabrike "Edepro", koja se bavi proizvodnjom kompozitnih raketnih goriva, protivgradnih raketa, projektovanjem i proizvodnjom delova za artiljerijske projektile, došlo je u utorak oko 14 časova zbog, kako se pretpostavlja, pada jedne ili više od raketa u toku transporta.

eksplozija, fabrika raketa, Leštane
foto: Ana Paunković

U nesreći su život na licu mesta izgubila dvojica radnika, Miljan Jojić (38) i Miloš Savković (21), a treći radnik, Bojan Ružić, povredama je podlegao u bolnici dva dana kasnije. Više od 20 osoba je pretrpelo povrede u nesreći. Istraga o tome šta je dovelo do eksplozije je i dalje u toku.

Kurir.rs/Blic

bonus video:

02:39

UBIO MI JE DETE I DOBIO 3 GODINE ZATVORA! Otac poginulog dečaka za Kurir: Ovo je ubistvo, vozač ZASLUŽUJE BAR 10 GODINA ZATVORA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track