PRIPREMNO ROČIŠTE BRAČNOM PARU IZ NIŠA: Uglednog doktora teško ponižavali i pretvorili u roba, na sudu se izjasnili da NISU KRIVI
Foto: Kurir/M.S., Youtube Printscreen

VIŠI SUD U NIŠU

PRIPREMNO ROČIŠTE BRAČNOM PARU IZ NIŠA: Uglednog doktora teško ponižavali i pretvorili u roba, na sudu se izjasnili da NISU KRIVI

Crna Hronika -

Bračni par Nebojše N. i Dragane P. iz Niša negirali su danas na pripremnom ročištu u Višem sudu da su držali u robovskom, odnosu poznatog niškog lekara J. G.

Oni su molili sudiju da budu pušteni iz pritvora, ali to im, nije odobreno.Oni se sumnjiče da su ovog doktora zlostavljali, ponižavali i finansijski eksploatisali odnosno za krivično delo trgovina ljudima.

- Molim, vas pustite nas, nećemo da kontaktiramo s doktorom, zar vam mi ličimo na ljude koji bi tako nešto uradili, rekao je danas bračni par tokom, pripreme za početak suđenja.

Dragana je rekla da je teško bolesna i da joj je u pritvoru posle deset meseci dosta pogoršano zdravstveno stanje. Nebojša je negirao takođe krivično delo koje mu se stavlja na teret rečima: "Doktora poznajem dvadesetak godina i nikada ga ne bih povredio

Nebojša N. se tokom, ovog ročišta ponašao vrlo nezrelo jer se na trenutke smejao, a onda kao da bi zaplakao. Nakon toga je slao ljubane znakove svojoj ženi.

Jozef G., rob, lekar, Nis
foto: Youtube Printscreen

- Sumnja se da su od marta 2019. do marta ove godine, primenom sile i pretnjama, držali lekara u cilju eksploatacije njegovog rada i uspostavljanja ropskog odnosa tako što su ga primorali da napusti porodičnu kuću i živi na ulici, ograničavali mu slobodu kretanja i komuniciranja sa drugim ljudima, oduzimali penziju i druga primanja i primoravali ga da pozajmljuje novac kako bi im ga davao - navelo je ranije tužilaštvo.

Miroslav Ristić, advokat odbrane kaže da ovo krivično delo koje nije tako često.

-Tužilaštvo je pokušalo da dokaže da se reči oštećenog uzimaju kao dokaz na sudu - rekao je advokat Ristić.

Čak i nakon hapšenja N. N., lekar koji je bio žrtva raspitivao se za svog mučitelja.

- Zanimalo ga je kako je N. N., delovalo je kao da jako brine o njemu. Istraga je pokazala da je lekar sav novac koji je privatno zarađivao davao N. N. i njegovoj supruzi, pozajmljivao se, izbegavao druge ljude - kazao je naš izvor blizak istrazi.

Suđenje ovom bračnom paru bi trebalo da se održi početkom naredne godine.

(Kurir.rs/M.S.)

Bonus video:

02:10

Najbolji prijatelj i komšija roba u Nišu otkrio detalje iz njegovog života

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track