UŽAS U KOVILJU: Učenica prijavila nastavnika za polno uznemiravanje?
Foto: Shutterstock

devojčica osmi razred

UŽAS U KOVILJU: Učenica prijavila nastavnika za polno uznemiravanje?

Crna Hronika -

Učenice osmog razreda jedne škole u Kovilju, požalili su se svojoj razrednoj nastavnici, da ih nastavnik seksualno zlostavlja.

- Razredna je slučaj odmah prijavila direktorki škole, koja je obavestila policiju i sve potrebne službe. On je odmah od strane škole sankcionisan sa radnog mesta - kaže izvor Kurira.

Kako nezvanično saznajemo iz izvora, za sada je jedna učenica osmog razreda u pratnji roditelja, uz prisustvo radnika iz Centra za socijalni rad dala izjavu u novosadskoj policiji. Saslušan je i osumnjičeni profesor.

Direktorka ove škole kaže da "postoje osnove sumnje na elemente nasilja nastavnika prema učenicima".

- Zaposleni je privremeno udaljen sa rada do okončanja disciplinskog postupka. Zbog zaštite interesa maloletnih lica i postupka koji je u toku, nije moguće iznositi više informacija o događaju - rekla je ona.

Iz novosadskog Osnovnog javnog tužilaštva odgovorili su nam da u vezi događaja koji se odigrao u ovoj školi u Kovilju, da je predmetni događaj prijavljen Policijskoj upravi u Novom Sadu, koja je, po nalogu ovog tužilaštva, prikupila sva obaveštenja koja bi mogla biti od koristi za vođenje krivičnog postupka.

- Nakon čega je dana 15.decembra predmetni događaj kvalifikovan kao krivično delo polno uznemiravanje (iz člana 182a stav 2 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika), te je ovo tužilaštvo naložilo podnošenje krivične prijave u redovnom postupku, te će, nakon što bude sačinjena, krivična prijava biti dostavljena ovom tužilaštvu - rečeno nam je u Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu.

(Kurir.rs/S.S.)

Bonus video:

15:46

PODACI KOJI LEDE KRV U ŽILAMA! Posle akcije Armagedon pojavila se činjenica koja još VIŠE ZABRINJAVA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track