DŽONIĆU PRODUŽEN PRITVOR: On njegovi sinovi, kao i braća Milošević ostaju iza rešetaka još 30 dana
Foto: Kurir Dragan Ilić, Privatna arhiva

istraga se nastavlja

DŽONIĆU PRODUŽEN PRITVOR: On njegovi sinovi, kao i braća Milošević ostaju iza rešetaka još 30 dana

Crna Hronika -

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu produžio je danas za još 30 dana pritvor Goranu Džoniću iz Moravca, njegovim sinovima Stefanu i Milanu te Kostadinu Miloševiću i njegovom bratu Aleksandru iz istog sela, osumnjičenim za teško ubistvo tročlane porodice Đokić.

Džonić i njegovi sinovi uhapšeni su 21. oktobra ove godine, a dan kasnije i braća Milošević poznata kao „Jojke“. Goran se sumnjiči da je brata od tetke i njegovu porodicu u noći između 26. i 27. septembra usmrtio hicima iz pištolja u atalu sela Moravac gde ih je namamio pričom da mu je potrebna pomoć jer mu se vozilo pokvarilo.

Njegovi sinovi se sumnjiče da su takođe učesvovali u zločinu, ali se tužilaštvo još ne izjašnjava o njihovoj ulozi iako je nesumnjivo da nisu bili direktni izvršioci jer i jedan i drugi imaju neoborive alibije. Braća Milošević uhapšena su nakon što ih je Džonić optužio da su oni inspiratori, ali i direktni izvršioci nezapamćenog zločina. Pritvor im je poslednji put produžen 19. novembra, a kako je rok ove mere istekao po prethodnom rešenju, danas je odlučeno da bude produžen.

Kako saznajemo, iako je istraga smrti Gorana Đokića, njegove supruge Lidije i dvadestpetogodišnje ćerke Lidije pri kraju, tužilaštvo smatra da još postoje razlozi da osumnjičeni ostanu u pritvoru. Goranu Džoniću je pritvor produžen kako ne bi uticao na nesaslušane svedoke dok osnov za to što će i ostali ostati iza rešetaka je uznemirenje javnosti i visina zaprećene kazne jer Zakonik o krivičnom postupku za ovo delo prodviđa i doživotnu robiju – rečeno je u Višem sudu.

Istraga se nastavlja 23. decembra kada treba da budu saslušana još dva svedoka, majka Gorana Đokića Stojanka i Goranov rođak, Ivan Džonić kome je vratio pozajmicu od novca za koji se smatra da je ukrao od Đokića. Do sada izvedeni dokazi, uključujući i DNK tragove, terete isključivo Gorana Džonića.

Kurir.rs/Telegraf

bonus video:

04:16

UBISTVO PORODICE ĐOKIĆ: U unakrsnom ispitivanju isplivali novi detalji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track