Napadač hteo da zadavi novinare!

Brutalan atak na medije

Napadač hteo da zadavi novinare!

Crna Hronika -
Mariju Damnjanović i Zorana Milutinovića, zaposlene u TV Šabac, bez ikakvog povoda napao Rade K. (35). Osumnjičenom nasilniku policija nije odredila pritvor

ŠABAC - Sramota!Marija Damnjanović (27) i Zoran Milutinovića (42), zaposleni u TV Šabac, povređeni su kad ih je, dok su izveštavali sa Seoskih olimpijskih igara u Prnjavoru kod Šapca, napao vidno pijani Rade K. (35)! Napadač je bez ikakvog povoda pesnicom udario novinarku, a njenog kolegu pokušao da zadavi!- Udarao ih je pred decom i stotinak okupljenih meštana! Novinarka i kamerman su s opremom u rukama išli od terena gde se održavaju igre ka info-centru, i tada je napadač, ničim neizazvan, počeo da vređa devojku. Kolega je pokušao da je zaštiti, rekao je: „Kakav je to način, zašto to govoriš?“, a onda je usledio pakao - priča za Kurir jedan od očevidaca.Rade K. munjevito je pritrčao Milutinoviću i uhvatio ga za vrat.- Počeo je da ga davi i da ga šutira! Novinarka je vrištala i Rade se okrenuo i udario je pesnicom u bradu! Ona je od siline udarca pala, čini mi se da je na trenutak izgubila svest - kaže očevidac.Tada su pritrčala dvojica mladića, koji su uhvatili Radeta K. i zadržali ga do dolaska policije.- On je sve vreme pretio Milutinoviću: „Naći ću te u gradu, j...ću ti mater“. Novinari kažu da nikad ranije nisu videli tog čoveka - kazao je očevidac.Iako je napad na radnike TV Šabac bio brutalan, Radetu K. nije određen pritvor, već je samo saslušan na mestu incidenta, posle čega je protiv njega podneta prekršajna prijava zbog remećenja reda i mira. Tužilaštvo će naknadno odlučiti da li će podneti i krivičnu prijavu.

Zoran Milutinović jedva izbegao smrt
Zoran Milutinović jedva izbegao smrt

TV Šabac: Zaštitićemo kolegeTelevizija Šabac je u svom saopštenju tražila od nadležnih da preduzmu sve zakonske mere i poručila da će učiniti sve kako bi zaštitila kolege.

NUNS: Kazniti napadačaNezavisno udruženje novinara Srbije osudilo je napad na ekipu TV Šabac i izrazilo očekivanje da će tužilaštvo u tom gradu pokrenuti krivični postupak protiv napadača Radeta K. Zaprećena kazna za ugrožavanje sigurnosti novinara na radnom zadatku je od jedne do osam godina zatvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track