UDESI ODNELI NAJVIŠE ŽIVOTA: 4 prijatelja otišla zajedno u smrt, brat i sestra sleteli u kanal, troje mladih se zakucalo u kamion
Foto: Privatna Arhiva

tragedije koje su obeležile 2021. godinu

UDESI ODNELI NAJVIŠE ŽIVOTA: 4 prijatelja otišla zajedno u smrt, brat i sestra sleteli u kanal, troje mladih se zakucalo u kamion

Crna Hronika -

Samo u poslednjih nekoliko dana Srbiju su potresle dve velike stravične saobraćajne nesreće u kojima je poginulo sedmoro mladih. Međutim, nažalost, ovo nisu jedine saobraćajke u 2021. godini koje su se tragično završile. Takođe, bilo je na desetine nepovređenih, ali i onih koji su prilikom udara zadobili lakše ili pak teže povrede.

Na magistralnom putu Novi Pazar-Ribariće u naselju Lukare, 27. decembra život su izgubili Amel Ibrahimović (21), Mithat Hamidović (23), Senad Đerlek (22) i Amar Ujkanović (21). Prijatelji od detinjstva stradali su u trenutki kada su isprobavali "golfa".

ujaknović, đerlek, hamitović i ibrahimović
ujaknović, đerlek, hamitović i ibrahimovićfoto: Privatna Arhiva

- Amel je sa Mithatom, Senadom i Amarom seo u kola da se provozaju i da isprobaju vozilo. Dvojica od njih svoja kola ostavili su na raskrsnici kod kuće Ujkanovića. Otišli su prema Novom Pazaru, verovatno nekoliko kilometara, negde se okrenuli, pošli nazad kućama, a na 300 metara od kuće Ibrahovića doživeli su udes - rekao je jedan od rođaka stradalih.

smrskan auto mladića
smrskan auto mladićafoto: Printscreen/Instagram

Do sudara je došlo na kratkom pravcu, na punoj liniji, posle izlaska iz blage desne krivine iz pravca Novog Pazara, odakle su došli mladići u "golfu". Navodno, "golf" u kome su bili izleteo je iz svoje trake po izlasku iz krivine, sudario se sa "golfom" u kome je bila tročlana porodica, koja se vraćala ka Novom Pazaru iz prava Ribarića.

nemanja i irena
nemanja i irenafoto: Printscreen/Instagram

Nesreća na putu Šabac-Valjevo kod Draginje, odnela je takođe, troje mladih - poginuli su Nemanja Aćimović (20) iz Osečine, s kojim u kolima bili su njegova devojka Irena Maksimović (20) i prijatelj Ognjen Pejić (21).

ognjen pejić
ognjen pejićfoto: ORK Metalac

Nesreća se desila kada je Aćimović, koji je bio za volanom "pežoa 307", prešao u suportnu traku i zakucao se u kamion. Na mestu suvozača sedela je njegova devojka Irena i držala psa u krilu, koji takođe nije preživeo, dok je Ognjen sedeo pozadi. Njih dvoje, za razliku od Aćimovića, nisu bili vezani.

Početkom godine nesreća u Nišu podigla je sve na noge. Naime, Beograđanin Nemanja Stamenković (20) nedavno je osuđen na sedam godina zatvora zbog udesa koji je izazvao 4. januara u Nišu, gde je vozeći "audi" pokosio i usmrtio dečaka Andreja P. (12) i Dejana Ilića (48). Nesreća se dogodila u Bulevaru Medijana gde je vozač "audija" vozio najmanje 131 kilometar na sat, dok je tu dozvoljeno 60 kilometara na čas.

nemanja stamenković
nemanja stamenkovićfoto: Tanjug/Dimitrije Nikolić, Instagram

- On je obišao kružni tok, a onda je krenuo prema naselju Durlan. U jednom trenutku mu je zadnji deo automobila proklizao tako da je bočnim delom počeo da klizi prema trotoaru, a ivičnjak ga je odbacio u vazduh. Nakon toga je usmrtio dečaka i Ilića - podseća naš sagovornik.

sahrana dvoje radnika saše stankovića i miroslave zdravković
sahrana dvoje radnika saše stankovića i miroslave zdravkovićfoto: Kurir/B.Travica

Radnici železare Vitomir Antić (60), Saša Stanković (57) i Miroslava Zdravković (55) poginuli su 8. jula u Ulici Crvene armije u Smederevu. Do nesreće je došlo kada je autobus kojim su se njihove kolege vraćale iz treće smene udario u "pasat" u kome su se nalazili. U sudaru je povređeno petoro ljudi iz autobusa.

nesreća u smederevu
nesreća u smederevufoto: Rts Printscreen

Saobraćajka koja je sigurno potresla mnoge bila je nesreća koja se dogodila 20. jula u ulici Marijane Gregoran na Karaburmi, u kojoj je nastradao Stefan Balić (9) kada je na njega, njegovog oca i mlađeg brata naleteo komšija Lazar G. Podsetimo, Stefan, koji je u momentu kad se nesreća dogodila bio sa ocem i bratom, preminuo je posle nekoliko dana u bolnici. Vozač Galić je uhapšen, pa posle saslušanja pušten, ali mu je nakon burne reakcije građana ipak određen pritvor. On je na suđenju rekao da nije kriv.

lazar g. na pešačkom pokosio oca i dva sina
lazar g. na pešačkom pokosio oca i dva sinafoto: Kurir, Privatna Arhiva

Udes u Las Vegasu u kom je poginula devojka poreklom iz Srbije, danima je punila strane crne hronike. Henri Rags Treći (22), zvezda američkog fudbala, pijan i velikom brzinom udario je u automobil kojim je upravljala Tina Tintor (23), poreklom iz Srbije, koja je u udesu u Las vegasu preminula. Podsetimo, do nesreće je došlo kada se Rags svojim automobilom, pri brzini od 250 na sat, otpozadi zakucao u "tojotu RAV 4", kojom je upravljala Srpkinja. "Tojota" se posle udarca zapalila, a devojka je živa izgorela, zajedno sa svojim psom.

tina tintor živa je izgorela u automobilu
tina tintor živa je izgorela u automobilufoto: Printscreen/Facebook, Printscreen/Twitter

- Utvrđeno da je prednji deo Ragsovog automobila udario u zadnji deo Tininog auta, što praktično znači da se otpozadi zakucao u nju, te da devojka ni najmanje nije kriva za udes - preneli su američki mediji i podsetili da je Rags nakon nesreće uz kauciju od 150.000 dolara pušten u kućni pritvor, a ukoliko ga osude preti mu kazna i do 50 godina zatvora.

Brat i sestra koji su tek počeli da žive nastradali su nakon što je devojka izgubila kontrolu nad vozilom i sleteli su u kanal.

sestra i maloletni brat otišli zajedno u smrt
sestra i maloletni brat otišli zajedno u smrtfoto: Printscreen/Instagram

Strahinja Stevanović (14) i njegova sestra od tetke Lolita Zdravković (22), koji su 13. novembra poginuli u saobraćajnoj nesreći na putu za Vrbovski kod Beograda sahranjei su zajedno. Podsetimo, stravična nesreća dogodila se kada su se Zdravkovićeva i Stevanović iz Beograda vraćali u selo Glogonj, u kome je dečak sa porodicom privremeno boravio. Oni su od Lolitinog momka uzeli auto da se provozaju, ali su u duploj krivini proleteli kroz livadu i upali u kanal. Njihovo vozilo, koje se prevrnulo na krov izvukao je bager.

(Kurir.rs - B. T.)

Bonus video:

00:08

Udes u Sremskoj Kamenici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja