03:00

Vladica Zdravković magistar kapetan Rečne plovidbe

U beton hali

ZDRAVKOVIĆ IZ OBALSKE STRAŽE BEOGRAD O NESTANKU SPLIĆANINA: Ako se Matej utopio njegovo telo već pluta Dunavom VIDEO

Crna Hronika -

Vladica Zdravković iz Obalske straže Beograd rekao je danas za Kurir da je veoma potresan nestanak Splićanina Mateja Periša.

- Smatramo da nam je svako dete bitno bez obzira na nacionalnu pripadnost i veoma nam je žao što se ovo dogodilo. Za Beograd je ovo veoma tužan trenutak da saznamo da se jedno dete vodi kao nestalo - kaže Zdravković.

On naglašava da ne sme za sada da tvrdi čak ni da nagađa šta se s mladićem zaista dogodilo.

03:00

Vladica Zdravković magistar kapetan Rečne plovidbe

- Grad je naložio da se ograda ofarba u belo kako bi bila lako uočljiva. Ali je činjenica da je reka jaka, ide 10 kilometara na čas, temperatura reke je između 4 i 5 stepeni, tako da praktično ukoliko se mladić utopio, samo telo nije leglo na dno niti je na površini. Ono u nekom polukosom stanju okrenuto licem nadole pluta prema Dunavu. Nažalost prema brzini reke, ukoliko se mladić utopio onda je on sad već u reci Dunav i proći će četiri do pet dok telo ne ispluta. Ovaj nemili događaj je zadesan, Beograd je širokog i otvorenog srca, menadžment je pokazao da je Nova godina protekla u najboljem redu, ministar Vulin je od prvog časa upoznat s nestankom deteta i lično je zainteresovan. Komandir Rečne policije 24 sata je prisutan, podinute su sve rečne patrole. Verujte mi svi se nadamo da nije smrtni ishod - poručio je Zdravković.

Podsetimo, u noći između četvrtka i petka, odnosno 31. decembra oko 2.30 gubi se svaki trag mladiću iz Splita Mateju Perišu. On je sa svojim društvom došao u Beograd na doček Nove godine.

Oni su u razgovoru za medije ispričali da je njih sedmoro u četvrtak uveče najpre otišlo na večeru u jedan restoran u Beton hali, a onda u klub "Gotik". Kada je u jednom momentu društvo shvatilo da Mateja već neko vreme nema, počeli su da ga traže unutra. Na izlazu iz kluba, shvatili su da je njegova jakna ostala u garderobi.

Nastavili su potragu i okolo. Drugovi su nakon potrage otišli u smeštaj, gde su se nadali da će ujutro doći. Kada se to nije desilo, kontaktirali su sa policijom.

Juče je u Beograd stigao i Nenad Periš, otac nestalog mladića koji je više puta istakao da veruje srpskoj policiji kao i da samo želi da nađe sina.

(Kurir.rs/ B.T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja