POTRAGA! MATEJEVI DRUGOVI PROŠLI POLIGRAF: Pre nego što je skočio u Savu KRIO SE U NAPUŠTENOM HANGARU!
Foto: Ana Paunković

PETI DAN OD NESTANKA SPLIĆANINA

POTRAGA! MATEJEVI DRUGOVI PROŠLI POLIGRAF: Pre nego što je skočio u Savu KRIO SE U NAPUŠTENOM HANGARU!

Crna Hronika -

Ronioci, policija, građani i dalje traže Splićanina Mateja Periša (27), koji je nestao u noći 31. decembra

Juče, petog dana potrage za Splićaninom Matejem Perišem (27), kome se svaki trag izgubio u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu, u akciju su se uključili i ronioci Žandarmerije, kao i Uprava kriminalističke policije!

Pripadnici MUP juče su čitavog dana češljali Savsku promenadu, mesto na kome su kamere poslednji put zabeležile kretanje nestalog mladića.

Ronioci češljali reku

Podsetimo, prijatelji su prijavili da je Periš nestao tokom izlaska u klub „Gotik“ u Beton hali, kao i da su ga poslednji put videli oko 02.30 sati, ali su se u ponedeljak pojavili snimci na kojima se vidi kako mladić koji odgovara opisu Splićanina od 01.47 sati do 02.51 trči Karađorđevom ulicom, zatim Travničkom i Savskom promenadom, pokušava da zaustavi taksi, pa na kraju silazi stepenicama u ledenu Savu i počinje da pliva. Navodno, pre nego što je ušao u vodu, mladić je neko vreme bio u napuštenom hangaru u blizini.

- Spli­ća­ni su te ve­če­ri bi­li u re­ze­r­vi­sa­nom sme­šta­ju, po­tom su oti­šli u re­sto­ran bli­zu „Go­ti­ka“, pa u „Go­tik“. Tu su ko­n­zu­mi­ra­li spid i si­n­te­ti­č­ke dro­ge, a navodno su naručili četiri flaše viskija i šest flaša vina. Ovo sa­zna­nje um­no­go­me obja­šnja­va Ma­te­je­vo po­na­ša­nje ko­je su za­be­le­ži­le ka­me­re. On je ve­ro­vat­no od ve­će ko­li­či­ne dro­ge po­čeo da ha­lu­ci­ni­ra, mo­žda je do­bio i ma­ni­ju go­nje­nja, umi­slio da ga ne­ko ju­ri, a mo­žda je u re­ku sko­čio da se ohla­di - obja­šnja­va Ku­ri­rov izvor iz istra­ge.

Ro­nio­ci su ju­če pre­tra­ži­va­li re­ku baš na me­stu na kom je, su­de­ći po sni­m­ku, mla­dić po­čeo da pli­va. In­spe­k­to­ri su ju­če na tom me­stu pro­na­šli i ne­ko­li­ko pre­d­me­ta ko­ji bi se mo­gli do­ve­sti u ve­zu s ne­sta­lim.

- Na­vod­no, pro­na­đe­na je nje­go­va be­la pa­ti­ka. Isto­vre­me­no je utvr­đe­no da su Pe­ri­še­vi dru­go­vi po­gre­ši­li pri­li­kom da­va­nja ape­la za po­tra­gu jer su na­ve­li da su pa­ti­ke bi­le cr­ne s be­lim đo­nom. Me­đu­tim, ispos­ta­vi­lo se da su be­le - pri­ča izvor i do­da­je:

- Ta­ko­đe, u ža­r­di­nje­ri je na­đen pi­ka­vac, ko­ji je po­slat na DNK ana­li­zu. Pro­ve­ra­va se da li opu­šak ima ve­ze s njim.

Matej Periš
foto: Ana Paunković, Privatna Arhiva

Ja­ko mi je teško

On do­da­je da je po­li­ci­ja oba­vi­la raz­go­vor s dru­go­vi­ma ne­sta­log i oso­bljem „Go­ti­ka“.

- Pri­ja­te­lji su po­li­gra­f­ski te­sti­ra­ni i svi su pro­šli ispi­ti­va­nje. Ju­če su se vra­ti­li u Hr­vat­sku - po­ja­šnje­no je.

Ne­nad Pe­riš, otac mla­di­ća, ka­že za Ku­rir da se istra­ga vo­di u pu­nom je­ku, kao i da mu je ja­ko te­ško. On je do­dao da je bio u po­li­ci­ji, te da oni ozbi­lj­no ra­de.

- O sni­m­ci­ma ko­ji su obja­vlje­ni re­kao sam da je na dva Ma­tej, na onom na kom tr­či i gde po­ku­ša­va da uhva­ti ta­k­si - ka­že otac i isti­če da ima po­ve­re­nje u dru­go­ve svog si­na:

- Ja sam tim mo­m­ci­ma kao otac, ap­so­lu­t­no im ve­ru­jem. Oni su vr­lo tu­žni. Ne­ma to­ga ko­me bih po­že­leo mi­nut ovo­ga što sam pre­ži­veo po­sled­njih da­na. Svi smo mi ro­di­te­lji, tu smo na ovom sve­tu da po­di­g­ne­mo de­cu na­j­bo­lje što mo­že­mo. Ovo je ve­li­ko isku­še­nje za nas, sa­mo da se Ma­tej na­đe.

Otac je za In­dex. hr obja­snio da ne zna za­što je nje­gov sin tr­čao:

- On je po­vu­čen, spo­r­ti­sta. Ne znam ka­ko je do­šlo do to­ga da je izvan se­be, što se vi­di na ka­me­ra­ma. Vi­di se da je po­ku­šao da ko­mu­ni­ci­ra, da je zau­sta­vio tog ta­k­si­stu i s njim kra­t­ko raz­go­va­rao. Šta mu je bi­lo u tom tre­nu­t­ku i ku­da je kre­nuo, ne znam.

Matej Periš
foto: Printscreen

Tra­že taksistu

Ka­ko sa­zna­je­mo, po­li­ci­ja tra­ži i ta­k­si­stu ko­ji je od­bio da po­ve­ze Spli­ća­ni­na.

- Sni­mak smo pre­gle­da­li vi­še od 10 pu­ta ne bi­smo li uspe­li da vi­di­mo broj re­gi­stra­ci­je ili šta pi­še na ta­k­si ta­bli, me­đu­tim, sni­mak je ja­ko loš. Mi će­mo i da­lje po­ku­ša­va­ti da ura­di­mo sve što je u na­šoj mo­ći - re­kao je Ale­k­san­dar Bje­lić, pred­sed­nik Sa­ve­za au­to-ta­k­si udru­že­nja Sr­bi­je.

Matej Periš
foto: Kurir
Matej Periš
foto: Kurir
Naslovna 5.1.2022.
foto: Kurir

U DANAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU KURIRA PROČITAJTE:

NOVI PRITISCI AMERIKE NA SRBIJU

SAD će vršiti snažne pritiske na nas u ovoj godini da bi Kosovo ušlo u UN!

KAKO JE NOVA GODINA PRETEKLA BOŽIĆ KOD SRBA

Evo i kada se proslavljao ovaj praznik, nije 7. JANUARA!

PSI I MAČKE VIŠE NISU OMILJENI KUĆNI LJUBIMCI, LJUDI SAD ČUVAJU ŠKORPIJE I JEŽEVE!

To nije sve, ova životinja će vas tek iznenaditi

DA PRIPREMITE AUTO ZA ZIMU TREBAĆE VAM DO 200 EVRA

Za popravku kvarova možete da bacite mnogo više! RAČUNICA JE JASNA

SVEKAR I SVEKRVA PRETUKLI SVOJU SNAJU (16)

Devojka iskrvarila nasmrt i ugušila se povraćajući

NOVI DETALJI HORORA KOD PANČEV

Hteo da zakolje ženu, ona potom prijavila da je godinu dana silovao njenu ćerku?!

OTMICE, TUČE, MISTERIOZNE SMRTI, DEMOLIRANJA LOKALA

U Beton hali su se proteklih godina događale horor stvari

EVO GDE ĆE BITI SAHRANJEN

Monstrum iz Sombora neće počivati kraj žene i ćerki koje je ubio i spalio!

SRPSKI FOTOGRAF OSUĐEN U NEMAČKOJ

Ukrao torbu u suvenirnici, preležao koronu u zatvoru i žalio se sudu!

USKORO DOBIJAMO NOVU SRPSKU MADAM

Ona je pevačica, prostitutka, a bila je i u rijalitiju! U toku RAT ZA TRON ELITNE PROSTITUCIJE

POČEO S GAGOM NIKOLIĆEM, A ZAVRŠIO U MONTEVIDEU

MILE KITIĆ ZAVRŠIO U BOLNICI?

Pevaču pozlilo posle nastupa, evo kako je sad

Glumac Vladan Živković slušao je ARSENA I GABI, a imao je samo ovu ŽELJU

NE PROPUSTITE

DANAS VAM KURIR POKLANJA BROJANICU OSVEŠTANU U CRKVI SVETOG MARKA

Poklon, Brojanica
foto: Kurir

Božić je najradosniji hrišćanski praznik, kojim slavimo rođenje Isusa Hrista, a naš dar vama blagosiljan je u Crkvi Svetog Marka.

Povodom Božića, najradosnijeg hrišćanskog praznika, kojim se slavi rođenje Isusa Hrista, Kurir u svečanom dvobroju na Badnji dan, 6. januara, čitaoce daruje brojanicama osveštanim u Crkvi Svetog Marka u Beogradu, kojoj parohijski pripada kompanija Adrija medija grupa, u sklopu koje posluju najuticajnije dnevne novine Balkana.

- Dragi vlasnici, urednici, novinari, čitaoci lista Kurir i gledaoci televizije Kurir, želim vam blagosloven praznik rođenja Gospoda našeg Isusa Hrista. Živi i zdravi bili na mnogaja ljeta. Hristos se rodi! Vaistinu se rodi! Kao i svake godine kad se bliže praznici, vreme je darivanja. Da Bog da zdravlja, sreće i napretka i da ovaj poklon donese mir u domove svakog vašeg čitaoca. Blagosiljam medijsku kuću Adrija medija grupu i sve čitaoce i gledaoce Kurira koji će primiti ovaj dar.

Ovo je blagoslov za puno zdravlja i uspeha u narednoj godini i za Božić svim zaposlenima, vašim čitaocima i gledaocima - kazao je jerej Miodrag Ristić na svečanoj ceremoniji kojoj su prisustvovali menadžment i zaposleni u kompaniji Adrija medija grupa, dnevnim novinama Kurir i Kurir televiziji.

Molitva pomoću brojanica jedan je od najstarijih načina molitve, a naročito su je negovali pravoslavni monasi. Same brojanice imaju simbolički karakter. Obično su bivale crne boje i ispletene od čiste ovčije vune, ali mogu biti i drugih boja i materijala.

Prema predanju, jedan monah želeo je da načini vunenu brojanicu da bi odbrojavao svoje molitve, ali mu je đavo stalno razvezivao čvoriće koje bi ispleo. Jednom mu se javio anđeo i naučio ga da plete čvorić koji se sastoji od sedam upletenih krstova. To je jedan od najkomplikovanijih čvorova na svetu i takvu brojanicu đavo nije mogao da rasplete. Kurir i Adrija medija grupa vam žele srećan i blagosloven praznik rođenja Isusa Hrista, uz tradicionalan pozdrav Mir Božji, Hristos se rodi!

A. K.

Najvažnija Isusova molitva

Isusova molitva je najvažnija molitva svakog pravoslavnog hrišćanina i ona, po crkvenim pravilima, može da zameni sve druge molitve, budući da je osvećena samim imenom Hrista Boga. Isusova molitva glasi: "Gospode Isuse Hriste, Sine Božji, pomiluj me grešnog".

B. Travica - J. Ivić

Bonus video:

21:15

Igor Jurić: Matejevu porodicu treba pripremiti za najteži scenario

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track