SESTRA LEPOG BOKIJA OGORČENA ZBOG ODBRANE UBICE: Nitkov rekao da ga je Bojan terao da prodaje kokain, a on je šamarao narkomane
Foto: Drustvene Mreže

ubistvo u belvilu

SESTRA LEPOG BOKIJA OGORČENA ZBOG ODBRANE UBICE: Nitkov rekao da ga je Bojan terao da prodaje kokain, a on je šamarao narkomane

Crna Hronika -

Na suđenju za ubistvo Bojana Mirkovića (34), koga su zvali Lepi Boki, 12. novembra 2020. u Belvilu, pretposlednjeg dana u godini svedočile su njegova majka Stana, sestra Jelena i devojka.

Žene koje je ubijeni Mirković najviše voleo u životu teško su podnele izlazak pred sudiju Višeg suda iako su ranije pred tužiocem dale detaljne iskaze. Majka Stana se tresla od tuge, nemoći i nelagode što deli prostoriju sa optuženima za ubistvo sina, a posebno što je ubeđena da je osumnjičeni za njegovo ubistvo Lazar Tejić (23) lagao, braneći se da je Bojana ubio zato što ga je terao da za njega prodaje kokain.

- Mnogo mi je bilo teško da dođem i da bilo šta kažem. Ne možemo da vidimo oči krvnicima koji su ubili mog sina - rekla je sudiji neutešna Mirkovićeva majka Stana, koja je bila izuzetno vezana za starijeg sina, kao i on za nju.

Bojanova godinu i po dana starija sestra takođe je ogorčena zbog odbrane ubice i ističe da imaju nepobitne dokaze da je sve slagao, kao i da prikriva nalogodavce Bojanovog ubistva i motiv koji njegovi najbliži ni posle više od godinu dana ne mogu da naslute.

- Bojan je 2012. i kratko 2013, kao student, radio kao obezbeđenje u "Staroj pesmi", i to je Tejić verovatno čuo iz svedočenja druga mog brata, pa je naveo da je Bojana upoznao u tom lokalu krajem 2019. "Stara pesma“ tada više i nije postojala, tako da je očigledno sve slagao u vezi s mojim bratom. Nitkov je rekao da ga je moj Bojan terao da prodaje kokain, a još kad smo sa Kosova '99. stigli u Beograd, on je momke po Karaburmi šamarao za koje se mislilo da se drogiraju - priča Jelena Mirković.

Bojan Mirković
foto: Ana Paunković, Drustvene Mreže

Sestra ubijenog Bojana kaže da su njena majka, Bojanova devojka i ona ispričale na sudu da je Bojan živeo urednim životom, da se nije bavio prljavim poslovima. Mirković, za kojeg se spekulisalo da je bio ekonomski mozak "škaljarskog klana" i da su ga likvidirali "kavčani", ubijen je u garaži elitnog stambenog beogradskog kompleksa u kojem je stanovao, dok se vraćao iz marketa sa kesama u rukama. Istragom je brzo otkriveno da je ubica Tejić, kao i da su mu saučesnici očuh Bojan Kovačević, Dušan Kokoruš, Ivan Nikčević i Filip Ivanović, koji su mu pomogli da nabavi telefon i GPS uređaj za praćenje i obaveštavali ga o Mirkovićevom kretanju, te mu pomogli da pobegne nakon likvidacije.

- Na snimcima se vidi da je moj brat imao samo par sekundi da pobegne ubici, ali da nije bio spreman jer je bio u šoku. Nije mogao da pretpostavi da ga zlikovci prate i da hoće da ga ubiju jer, da jeste, drugačije bi živeo i bio oprezan. Živimo da saznamo zašto je nekome smetao i koje organizovao njegovo ubistvo, s kojim se nećemo pomiriti dok smo živi - zaključila je Jelena.

(Kurir.rs/S. telegraf)

Bonus video:

00:54

FILMSKA AKCIJA MUP OKONČANA HAPŠENJEM: Osumnjičeni za ubistvo Bojana u Belvilu pao posle sinoćne policijske potrage (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja