OPTUŽENIČKA KLUPA: Dijana Hrkalović će za dva meseca u sudnici morati da objasni svoje veze sa OVIM kriminalcima!
Foto: Beta/Miloš Miškov, Saša Pavlić, Zorana Jevtić

specijalni sud

OPTUŽENIČKA KLUPA: Dijana Hrkalović će za dva meseca u sudnici morati da objasni svoje veze sa OVIM kriminalcima!

Crna Hronika -

Hrkalovićki, koja je optužena za trgovinu uticajem, Apelacioni sud potvrdio odluku o pritvoru i odbio

Apelacioni sud u Beogradu odbio je žalbe branilaca bivše državne sekretarke u Ministarstvu unutrašnjih poslova i potvrdio odluku suda kojom joj je 24. decembra prošle godine ponovo određen pritvor.

Podsetimo, nekadašnja prva dama MUP-a iz pritvora je puštena 10. decembra prošle godine, ali je samo dve nedelje kasnije ta odluka preinačena i ona se ponovo našla iza rešetaka.

- Protiv Dijane Hrkalović Tužilaštvo za organizovani kriminal je 10. decembra podnelo sudu optužni predlog zbog sumnje da je izvršila krivično delo trgovina uticajem. Početak suđenja, koje će biti javno, zakazano je za 2. mart - potvrdio je izvor Kurira.

Dijana Hrkalović
foto: Nemanja Nikolić

Troje na optužnici

Osim Dijane Hrkalović, tužilaštvo je optužilo i dvojicu policajaca, bivšeg načelnika Službe za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića kao i bivšeg načelnika novosadske policije Milorada Šušnjića, koji se terete za zloupotrebu službenog položaja.

Iza rešetaka

Uhapšena u palačinkarnici

Dijani Hrkalović, posle dve nedelje na slobodi, lisice su stavljene 24.decembra popodne u trenutku dok je ispred jedne palačinkarnice u blizini zgrade u kojoj je živela, čekala da joj se napravi ova poslastica.

- Čim je Apelacioni sud doneo odluku da ona bude vraćena u pritvor, policajci su je priveli, odveli do suda da joj se uruči rešenje o pritvoru i potom je prebačena u Centralni zatvor - objašnjava sagovornik Kurira, navodeći da je u takozvanoj izolaciji u pritvoru, zbog korona virusa, morala da provede dve nedelje.

Hrkalović, podsetimo, uhapšena je 15. oktobra i na saslušanju je negirala navode tužilaštva koje je sumnjiči da je krivično delo izvršila tako što je naložila da se sklone dokazi protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji su bili okrivljeni da su učestvovali u ubistvu karatiste Vlastimira Miloševića na tramvajskim šinama u centru Beograda 30. januara 2017. Sudski postupak protiv njih dvojice, zbog nedostatka dokaza, završen je oslobađajućom presudom.

Proširena istraga

- Istraga protiv nje je potom proširena i zbog afere prisluškivanja kriminalca iz Bosne i Hercegovine Darka Eleza, odnosno zbog sumnje da ga je stavila na mere novosadske policije kako bi ga zaštitila da druge policijske uprave ne bi bogle da ga proveravaju i prate njegove aktivnosti na isti način - kaže sagovornik iz istrage.

Dijana Hrkalović, Darko Elez
foto: Printscreen, MUP Srbije

On podseća da je u toku i prikupljanje dokaza u drugim teškim krivičnim delima sa kojima se Hrklaovićeva dovodi u vezu.

- Zamenik tužioca za organizovani kriminal je nekoliko puta u zatvoru u Bosni i Hercegovini posetio Darka Eleza, koji je prema operativnim informacijama blisko sarađivao sa njom i "kavačkim klanom", u vreme dok je ona bila na visokoj poziciji u MUP-u. Sumnja se da je po njenom nalogu učestvovao u organizaciji krivičnih dela i mogao bi da bude nezgodan svedok - zaključuje sagovornik Kurira.

Kurir.rs/ E. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track