OTAC NESTALOG SPLIĆANINA: Vulin mi je obećao da se neće stati sa potragom!
Foto: Mup Srbije, Privatna Arhiva

13.dan potrage

OTAC NESTALOG SPLIĆANINA: Vulin mi je obećao da se neće stati sa potragom!

Crna Hronika -

Nenad Periš, otac nestalog Mateja Periše (27) iz Splita, rekao je za Dnevnik.hr da se istraga nastavlja u punom intenzitetu, te da je saradnja srpske sa hrvatskom policijom koja je stigla u Beograd uobičajena.

nenad periš se nalazi u beogradu
nenad periš se nalazi u beogradu foto: Ana Paunković

- Ministar Vulin mi je obećao da će istraga ići istim intenzitetom, kao i načelnik PU Begrad. Nije jednostavno raditi pod ovakvim uslovima, ali dobili smo obećanje i video sam koliko su angažovani da se ovo dovede do kraja, ma kakav kraj to bio - rekao je Periš.

Aleksandar Vulin, čamac, potraga, Matej Periš
foto: Stefan Stojanović MONDO

S druge strane ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin gostujuću u jutarnjem programu na Pink televiziji, rekao je da je svima stalo da se nađe nestali mladić iz Splita i da MUP Srbije neće stati sa potragom dok se konačna istina ne sazna.

- Nadam da su naše kolege iz Hrvatske zadovoljne našom istragom, uostalom kad se budemo ponovo videli, oni će nam reći. Nema nikoga kome je više u interesu, naravno osim porodice, stalo da dođe do istine od MUP Srbije. Ne mogu da iznosim pretpostavke, istraga je otišla u jednom pravcu - rekao je Vulin.

- Pretražujemo reku Savu i deo dunavskog akvatorija, iako je prošlo puno vremena, nećemo stati dok ne pronađemo nešto. Sve obale se pretražuju. Kad god dobijemo bilo kakvu ili polu ili neproverenu informaciju mi proveravamo.

potraga za mladićem iz splita traje od prvog dana
potraga za mladićem iz splita traje od prvog danafoto: Ana Paunković

Da podsetimo, Periš je u Beograd došao da proslavi Novu godinu, a u glavnom gradu nestao je samo nekoliko sati kasnije. Njegov nestanak, prema zvaničnim informacijama prijavljen je 31. decembra u 18 sati. Kako su drugovi ranije ispričali, oni su oko 02.30 primetili da Mateja nema, iako se na snimcima sa nadzornih kamera vidi da je mladić još oko 01.47 trčao beogradskim ulicama, posle čega je navodno ušao u Savu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track