JOŠ 3 GRADA NA NOGAMA ZBOG NESTALOG SPLIĆANINA: Intenzivna potraga za Matejom traje već 14 dana, MUP radi sve da ga locira!
Foto: Printscreen MUP Srbije

nema odustajanja

JOŠ 3 GRADA NA NOGAMA ZBOG NESTALOG SPLIĆANINA: Intenzivna potraga za Matejom traje već 14 dana, MUP radi sve da ga locira!

Crna Hronika -

MUP Srbije daje sve o sebe kako bi uspeo da locira i nađe hrvatskog državljanina Mateja Periša (27), koji je nestao u noć uoči Nove godine nakon što je izašao iz kluba "Gotik" u Beton hali u Beogradu, gde se provodio s prijateljima, a sada je zvanično istraga proširena na Pančevo, Smederevo i Požarevac.

MUP Srbije juče je, podsetimo, objavio saopštenje i video-snimak na kom je rekonstruisano njegovo celokupno kretanje od momenta kada je izašao iz kluba u Beton hali do trenutka kada se približio reci na Savi promenadi.

inspektor mupa srbije pokazuje rekonstrukciju trase kretanja periša
inspektor mupa srbije pokazuje rekonstrukciju trase kretanja perišafoto: Prinskrin MUP Srbije

- Potraga i dalje traje, ne samo na vodotokovima u Beogradu nego i šire, na obe reke (Sava i Dunav, prim. aut.). Obaveštene su i kolege iz drugih uprava i svaka informacija do koje oni dođu ili mi proverava se i deli bez obzira na to koliko ona bila čudna - rekao je isnpektor MUP Srbije koji je prezentovao rekonstrukciju trase kretanja Splićanina.

Inspektor je dodao da su svi uključeni u potragu.

pretražuje se reka sava i dunav, kao i priobalje
pretražuje se reka sava i dunav, kao i priobaljefoto: Stefan Stojanović MONDO

- U potragu su, između ostalih, uključeni pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, kojoj je nestanak i prijavljen, policijske ispostave za bezbednost na rekama, pripadnici Žandarmerije, Policijske brigade, kao i pripadnici policijskih uprava Pančevo, Smederevo i Požarevca - piše u saopštenju MUP, uz napomenu da su preko Interpola obaveštene i policije zemalja u okruženju.

kamera restorana 'savanova' zabeležila da se matej približio savi
kamera restorana "savanova" zabeležila da se matej približio savifoto: Printskrin MUP Srbije

Podsetimo, Matej Periš iz Splita nestao je u noći između 30. i 31. decembra, a njegovi prijatelji nestanak su prijavili 31. decembra oko 18 sati. Matej je video-zapisom sa restorana "Savanova" snimljen kako ide ka reci Savi u 01.51 sat, a signal bazne stanice telefona registrovan je u 02.03 sata u reci Savi.

(Kurir.rs / B. T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja