MLADI FUDBALERI DAN PRE SMRTI PROVELI ZAJEDNO: Komšiji rekli da žure, pa poginuli
Foto: Printscreen

sudbina

MLADI FUDBALERI DAN PRE SMRTI PROVELI ZAJEDNO: Komšiji rekli da žure, pa poginuli

Crna Hronika -

Mladi fudbaleri Kristijan Mioško (19) i Marijan Marić (19), koji su poginuli u stravičnoj nesreći koja se dogodila u ponedeljak ujutru u selu Vlajkovac kod Vršca, ceo dan pre nesreće proveli su zajedno.

Vlajkovac, Vršac, Saobraćajna Nesreća, Marijan Marić, Kristian Mioško, Poginuli fudbaleri
foto: evrsac, Privatna Arhiva

Da podsetimo, Mioško i Marić stradali su kada su se sa kućne žurke vraćali kući. Njihov "reno megan" proklizao je, udario u ogradu mosta, pa pao u kanal Dunav-Tisa-Dunav. Automobil su posle nekoliko sati primetili meštani, a kada je olupina izvučena, u njoj su, zaglavljena između sedišta i gepeka, pronađena tela dobrih drugova.

Susret

- Marijan je od osnovne škole igrao fudbal u Rumuniji, a Kristijan je bio fudbaler kluba iz Vlajkovca, mesta u kome su i stradali. Kada god bi Marić bio na raspustu ili pauzi, on je dolazio u rodno selo Jasenovo. Tako je bilo i ovog puta, verovatno je u rumunskom klubu u kome igra imao pauzu u međusezoni - priča poznanik poginulih:

- Dan pre nesreće mladići su proveli zajedno. Svi smo ih videli kako posećuju Kristijanove baku i deku u Zagajici. Bili su lepo raspoloženi, proćaskali smo, a Kristijan je rekao da žure i da ćemo se videti kasnije. Nažalost, više ih nisam sreo, a oni su ujutru nastradali - navodi sagovornik Kurira.

Deda mu kupio auto u kom je stradao

U ulici u kojoj je Kristijan Mioško stanovao meštani su se sa tugom sećali mladog fudbalera.

-Od malena je bio dobar fudbaler i veliki potencijal. Sa porodicom se prošle godine preselio za Vršac, a baka i deka su mu ostali u Zagajici. Deda mu je, navodno, kupio kuću i taj auto da se ne bi mučio kad ide na treninge - rekao je komšija.

Kako naš sagovornik objašnjava, porodice stradalih satima nisu znale da su oni doživeli nesreću.

- Ljudi su odlazili kod Marijanove bake, žena je do podneva potpuno normalno radila, primala mušterije, pošto je šnajderka. Tek oko podneva pročulo se da su mladići poginuli - navodi komšija:

Potresne reči druga

Društvene mreže preplavile su fotografije poginulih fudbalera čiji su se prijatelji opraštali. Jedan mladić okačio je fotografiju Marijana Marića i ostavio potresnu poruku.

- Volite se međusobno jer rastanak, putem smrti dolazi iznenadno. Pitajte jedni za druge, jer nikada ne znate kada će biti poslednji razgovor ili zadnji susret. I uvek imajte na umu da je lepa reč u toku života lepša od poljupca u čelo nakon smrti.

Marijan Marić, Kristian Mioško, Vlajkovac, Vršac
foto: evrsac

Sahrana umesto rođendana

- U selu su se svi uznemirili, pozivali su jedni druge, niko nije mogao da veruje da je došlo do takve tragedije. Kako smo čuli, njihovi roditelji odmah su otišli u bolnicu, bili su tamo do kasnih večernjih sati. Podsetimo, Kristijan Mioško trebalo je dan posle nesreće da proslavi devetnaesti rođendan. - Tuga živa, ko bi mogao da pretpostavi da će mu roditelji umesto slavlja spremati sahranu - dodao je sagovornik Kurira. Mioško i Marić biće sahranjeni danas.

Kurir.rs

Bonus video:

00:38

STRAVIČNA NESREĆA KOD RUMENKE: 4 mladića sletela automobilom u kanal Dunav-Tisa-Dunav! Za jednim se još traga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track