PODZEMLJE UZAVRELO! Škaljarac likvidiran po poznatom RECEPTU kavačkog klana posle zaplene pola tone kokaina!
Foto: Kurir

nastavak krvavih obračuna

PODZEMLJE UZAVRELO! Škaljarac likvidiran po poznatom RECEPTU kavačkog klana posle zaplene pola tone kokaina!

Crna Hronika -

Ubistvo Jasminka Šahovića u Podgorici, za kojeg crnogorski mediji tvrde da je blizak "škaljarskom" klanu, još jedan je mafijaški "događaj" u nizu koji ukazuje na to da se "podzemlje" ponovo komeša. Nekoliko dana pre ove likvidacije, crnogorski carinici pronašli su više od pola tone kokaina u pošiljci banana namenjenih kompaniji “Voli” koja je u vlasništvu Dragana Bokana, jednog od najbogatijih ljudi u Crnoj Gori.

Mogućnost da je likvidacija Šahovića nastavak obračuna kotorskih kriminalnih klanova, "škaljarskog" i "kavačkog" odnosno, da li je povezana sa pomenutom zaplenom, nije isključena, što će da utvrdi dalja istraga. Činjenica je da su "kavčani" poznati po tome što likvidiraju upravo na ovaj način na koji je ubijen Jasminko.

Ko je Jasminko Šahović

Ubijeni Šahović hapšen je nekoliko puta, a prema policijskoj evidenciji sumnjičen je da je sa još nekoliko osoba od januara do jula 2017. poručivao, prisvajao i distribuirao na "sivom tržištu" robu nekoliko firmi, odnosno, da su preko preduzeća “Bilmor Commerce” nekoliko kompanija dovodili i održavali u zabludi i pričinili im štetu od najmanje 66.000 evra.

U avgustu 2017. godine označen je kao osoba koja je godinu i nešto ranije u podgoričkom naselju Siti kvart napala advokata Lazara Akovića, i izudarala ga šipkom po glavi i telu. Napad na Akovića tužilaštvo je kvalifikovalo kao ubistvo u pokušaju, a advokat je, tokom prepoznavanja, navodno identifikovao Šahovića kao napadača.

Policija, međutim, nikada nije dokazala da ga je zaista on i napao. Šahović se se u periodu od 1. decembra 2015. do 5. maja 2016. godine nalazio u zatvoru u Spužu, na izdržavanju zatvorske kazne.

00:28

Eksplozija u Podgorici

Pola tone kokaina u supermarketu "Voli"

Ubistvo Šahovića dogodilo se samo pet dana nakon što je u magacinu supermarketa "Voli", koji je u vlasništvu Dragana Bokana, nađeno pola tone skupog "belog praha".

Banane su u prošlu sredu utovarene u kamione “Volija” nakon instrukcija nadležnih da propuste pošiljku, kako bi kontrolisali isporuku. Kada je pošiljka sa bananama, kažu, stigla u magacin kompanije, pozvali su policiju. Policija je tada zatekla više paketa bele supstance za koju se sumnja da je kokain, a koji su imali oznake S.R.B. i R.S.B.

Mediji u Crnoj Gori navode i da je pošiljka banana u barsku luku uplovila 2. januara. Taj kontingent naručen je preko kompanije crnogorskog državljanina koji godinama živi i posluje u Sloveniji. Jedan od sagovornika kazao je da je pošiljka tek 11. januara bila na rasporedu za pregled i pretovar.

Inače, pronađena droga nije i prva otkrivena u pošiljci banana namenjenih kompaniji “Voli”. Naime, u junu 2018. godine brodom iz Ekvadora dopremljen je kontejner sa oko 30 kilograma kokaina.

Skupoceni beli prah tada je pronađen u kontejneru kompanije “Maersk”. Banane se obično tovare u luci Gvajakil, a “Maersk” je transportna kompanija koja ih razvozi po svetu.

Iako su iz vrha Uprave policije tada nezvanično saopštili da je uvoznik te isporuke “Voli”, iz te kompanije odgovorili su da droga nije pronađena u njihovoj isporuci banana. Policija i tužilaštvo nikada nisu zvanično saopštili u čijim bananama je tada pronađen kokain.

Budo Banana angažovao bivšeg agenta DEA

Slična situacija se dogodila pre nekoliko meseci i Budimiru Krstoviću i njegovoj ćerki Marini, ali su oni, za razliku od Bokana, završili iza rešetaka. Pojedini crnogorski mediji su postavili pitanje: "Zašto Dragan Bokan nije priveden kao što su privedeni Budimir i Marina Krstović kad je u njihovom magacinu takođe pronađena droga u pošiljci banana?", ali odgovora na to pitanje još uvek - nema.

Tim povodom, Budo Banana je, prema pisanju tamošnjih medija, angažovao bivšeg pripadnika DEA da mu "reši slučaj".

- On je zatražio od nadležnih da uporede njegov slučaj sa slučajem zaplene kokaina u magacinu "Volija" od pre nekoliko dana, ističući da mu se dogodila potpuno ista situacija kao i njegovom prijatelju Draganu Bokanu. Predočio je sudu da je na rasvetljivanju celog slučaja, zbog kojeg se sa ćerkom našao iza rešetaka angažovao bivšeg agenta DEA-e - prenosi crnogorski Dan.

Krstović je juče u sudu izjavio da mu je sve namešteno.

- Postupak protiv mene i ćerke Marine Krstović, koja je takođe u pritvoru je namešten kako bi se napravila policijsko-politička priča i predložem sudu da postupak obustavi - rekao je on.

Podsetimo, Marina Krstović je, kako navode, sudu ukazala da je u nekoliko navrata netačno prevedena njena komunikacija sa dobavljačem iz Ekvadora vezano za poručivanje banana. Ona nije sporila da je sa dobaljačima ugovarala cenu i količinu banana koje je kupovala kompanija njenog oca i ali je pred sudom tvrdila da su optužbe tužilaštva protiv nje i njenog oca bez utemeljenja i zatražila obustavu postupka zbog nedostatka dokaza.

Budimir i Marina Krstović uhapšeni su nakon što je policija u je u njihovom magacinu u zetskom selu Mojanovići, nadomak Podgorice 24. avgusta pronašla u bananama i zaplenila kokain. Lisice su stavljene prvo njegovoj ćerki, a zatim i Budimiru Krstoviću, koji je u vreme zaplene boravio u Beogradu.

Kurir.rs/Blic

bonus video:

00:09

Otkrivena još jedna kuća strave i užasa gde su beogradski kavčani ubijali

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track