SVI POMAŽU DA SE MATEJ NAĐE: I oni češljaju priobalje Save i nadaju se da neće naći mladića, jer to znači SAMO JEDNO
Foto: Privatna Arhiva, Printscreen/Instagram

Intezivna potraga

SVI POMAŽU DA SE MATEJ NAĐE: I oni češljaju priobalje Save i nadaju se da neće naći mladića, jer to znači SAMO JEDNO

Crna Hronika -

U potragu za Splićaninom koji je nestao uoči Nove godine osim policije uključeni su i civili, među kojima je i Dobrovoljno vatrogasno društvo Palilula koji od prvog dana tragaju za Matejem Perišem (27).

Ovo dobrovoljno društvo nakon što je čulo za nestanak mladića iz Hrvatske uključili su se u potragu.

- Svakodnevno tragamo za mladićem iz Splita u nadi da ćemo ga naći ukoliko se utopio. Članovima društva vremeski uslovi koji su sada veoma nepovoljni ne mogu ništa i zato ne odustajemno od potrage - kaže za Kurir Zoran Stojanovski, predsednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Palilula.

On navodi da se svi članovi DVD Palilula nadaju da "oni neće biti ti koji će ga naći".

svakodnevna potraga za mladićem iz splita
svakodnevna potraga za mladićem iz splitafoto: Facebook Dobrovoljno vatrogasno društvo Palilula Beograd

- Voleli bismo da se mladić pojavi živ i zdrav, ali kako stvari stoje svi su izgledi da je u vodi. Mi pretražujemo probalje reke i nekad u potragu idemo uveče, a nekad preko dana - kaže Stojanovski:

- U petak veče smo pretraživali desnu obalu Save, ne mareći za sneg. Noću potragu vršimo lampama koje bacaju snop svetlost i kroz vodu do pola metra. Naprimer juče smo išli u dnevnu pretragu terena kod splavova kod Nebojšine kule. Taj teren je izuzetno nezgodan jer ima puno granja, balvana i skuplja se sve i svašta. Stojanovski kaže da su oni u potragu za Splićaninon krenuli uz odobrenje MUP Srbije.

potraga za splićaninom
potraga za splićaninomfoto: Facebook Dobrovoljno vatrogasno društvo Palilula Beograd

- Kada se objavila vest da je Matej Periš nestao poslao sam zahtev MUP da nam odobri potragu kao profesionalcima koji su pod kontrolom Sektora za vanredne situacije i dobili smo dozvolu - kaže on i dodaje:

- Pored svih napora MUP, običnih građana i našeg društva od Mateja nema ni traga. Veliki je problem reka Sava ako je upao, ona varira i njegovo telo je odnela ko zna gde i pitanje je gde će telo isplivati.

Stojanovski navodi da oni sve dobrovoljno i apeluje na ljude dobre volje da ukoliko žele da im pomognu finansijski on bi im bio veoma zahvalan.

traže i noću i danju
traže i noću i danjufoto: Facebook Dobrovoljno vatrogasno društvo Palilula Beograd

Podsetimo, Matej Periš nestao je noć uoči Nove godine nakon što je istrčao iz kluba u Beton hali. Njegov nestanak prijatelji su prijavili 31. decembra u 18 sati.

(Kurir.rs - B. T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track