05:24

Poznato šta će biti sa sestrama stradalog mališana (2,5) iz Niša, stradalog od opekotina

zbrinjavanje dece

POZNATO ŠTA ĆE BITI SA SESTRAMA STRADALOG MALIŠANA (2,5) IZ NIŠA! Baba nije u mogućnosti da brine o njima JEDNA OD NJIH BEBA

Crna Hronika -

Dvoipogodišnji dečak G.S. koji je preminuo 29.januara, nekoliko časova nakon što je ga je pod još uvek zvanično neutvrđenim okolnostima u kupatilu navodno isprskala vrela voda, imao je opekotine na polovini tela. Tridesetdvogodišnja majka T.S. trogodisnjeg decaka koji je preminuo od opekotina uhapšena je zbog sumnje da mu nije pružila adekvatnu pomoć, a u toku je obdukcija mališana kojom će se utvrditi uzrok smrti. A njegove sestre, beba od 5 i po meseci i devojcica stara 4 godine bice smesteni u hraniteljske porodice potvrdjuju u niškom Centru za socijalni rad.

Niš
foto: Kurir televizija

- Nakon intervencije, koja se desila preko vikenda, nakon tragičnog događaja, naš dežurni radnik je procenio da deca mogu da ostanu sa bakom. U ponedeljak, nakon formiranja stručnog tima, baka je došla, i zajedno smo došli do rešenja i dogovorili smo se da deca budu izmeštena u hraniteljsku porodicu - rekla je za Kurir televiziju Lidija Stanković, pomoćnica direktora Centra za socijalni rad Sveti Sava iz Niša.

Niš, naselje Crvena Zvezda, opekotine, dvogodišnji dečak, preminuo
foto: Privatna Arhiva, Kurir/M.S.

Lidija Stanković, pomoćnica direktora Centra za socijalni rad Sveti Sava iz Niša dodala je i objasnila zašto je to bilo najbolje rešenje.

- Devojčice će biti zajedno. One su dobro. Baka nije bila u mogućnosti da u ovom stresnom momentu vodi bebicu kod pedijatra, po vakcinu. U ovom momentu nije bila u stanju, ali to ne znači da neće biti. Sve zavisi od okolnosti - rekla Lidija Stanković.

Niš
foto: Kurir televizija

Stanković se osvrnula i na tragičan slučaj dečaka koji se stradao.

- Dečak koji je stradao imao opekotine po stomaku i ekstremitetima. Čekaju se rezultati obdukcije. Centar za socijalni rad ima nadležnost da se ispita da li majka ima sposobnost da da vrši roditeljsko pravo i da li će joj se oduzeti - dodala je Stanković.

Niš, naselje Crvena Zvezda, opekotine, dvogodišnji dečak, preminuo
foto: Kurir/M.S.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:12

MESTO TRAGEDIJE U ŠAŠINCIMA: Sedmogodišnja devojčica stradala u požaru, tri njene sestre i majka dobile opekotine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja