UBICA GA ČEKAO I ISPALIO METAK PRAVO U LICE! Skoletov sin Zoran (22) brutalno LIKVIDIRAN pre godinu dana ISPRED PRODAVNICE
Foto: Printscreen Facebook, Kurir

nerazjašnjeno

UBICA GA ČEKAO I ISPALIO METAK PRAVO U LICE! Skoletov sin Zoran (22) brutalno LIKVIDIRAN pre godinu dana ISPRED PRODAVNICE

Crna Hronika -

Zoran Uskoković (22), sin ubijenog šefa "rakovičkog klana" Zorana Uskokovića Skoleta (37) likvidiran jeu sačekuši pre godinu dana u Beogradu. Brutalno mafijaško ubistvo se dogodilo u noći između 30. i 31. januara pola sata pre ponoći, pored prodavnice u beogradskom naselju Kanarevo brdo, aza ubicom još uvek se traga.

On je smislio pakleni plan kako da mu priđe, a da žrtva pri tom ništa ne posumnja. Kako je tada obelodanjeno, na snimku sa sigurnosnih kamera u Borskoj ulici u Beogradu vidi se kako mladom Zoranu prilazi čovek sa šubarom, koji kobajagi hoda pomoću štapa, a zatim vadi pištolj i puca Uskokoviću pravo u lice!

Zoran Uskokovic, pomen
foto: Kurir/ N.K.

Skoletov sin je parkirao sivi "audi" karavan na parkiralištu prodavnice i krenuo kroz prolaz prema zgradi u kojoj mu žive majka i očuh. Kako se vidi na snimku nadzorne kamere, Zoran je hodao i gledao u telefon, a u susret mu je polako išao muškarac, koji je na prvi pogled izgledao kao starac

Ubica je na glavi imao šubaru i crni mantil, a u levoj ruci štap, kojim se pridržavao dok ide. Kad je prišao Uskokoviću, iznenada je iz džepa izvadio pištolj s prigušivačem i pucao mladiću u lice. Zoran je istog trenutka pao na leđa, a ubica mu je prišao još bliže i iz neposredne blizine ga "overio" ispalivši u njega još nekoliko hitaca, nakon čega se mirno udaljio. On dodaje da se na snimku ne vidi lice ubice jer je nosio hiruršku masku.

Zoranovo telo pronađeno je tek sutradan ujutro, našli su ga mrtvog radnici prodavnice kad su došli na posao. Tokom uviđaja, na mestu zločina pronađene su četiri čaure, koje su poslate na veštačenje. Skoletov sin nije imao kriminalni dosije u policiji i kažnjavan je samo zbog nekih sitnih prekršaja.

Zoran Uskoković Skole, Skole
foto: Privatna Arhiva

Njegov otac, Skole likvidiran je u spektakularnoj jurnjavi automobilima na Vidikovcu 27. aprila 2000, samo tri meseca nakon što je ubijen Arkan u tadašnjem hotelu "Interkontinental". Tog dana, 27. aprila 2000. oko 16 časova, Uskoković je bio u "audiju" sa vozačem Petrom Jokićem i telohraniteljem, policajcem Milošem Stevanovićem, kad je na uglu ulica Kneza Višeslava i Pilota Mihajla Petrovića u naselju Cerak vinogradi, na njih otvorena vatra iz jednog automobila.

Na rafale iz automatskog oružja Skole i Stevanović su uzvratili hicima iz pištolja i počela je žestoka jurnjava i pucnjava po Ceraku i Vidikovcu, što je trajalo nekoliko minuta. Ubice su na kraju sustigle Skoletov "audi" i likvidirale njega i telohranitelja, dok je vozač Jokić samo lakše ranjen.

Kurir.rs/Informer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track