NOVI DETALJI O HAPŠENJU BIVŠE ŠEFICE RAČUNOVODSTVA: U Petoj gimnaziji primetili nelogičnosti u knjigama, oglasilo se i tužilaštvo
Foto: Facebook

pronevera

NOVI DETALJI O HAPŠENJU BIVŠE ŠEFICE RAČUNOVODSTVA: U Petoj gimnaziji primetili nelogičnosti u knjigama, oglasilo se i tužilaštvo

Crna Hronika -

Bivša šefica računovodstva Pete beogradske gimnazije S.Š. (63) uhapšena je zbog sumnje da je proneverila 15.000.000 dinara dok je bila zaposlena u toj školi, a kako Kurir saznaje od izvora bliskog istrazi, upravo je ova srednjoškolska ustanova prijavila da postoje nepravilnosti u računovodstvenim knjigama.

Uhapšena S. Š.
Uhapšena S. Š. foto: Facebook

- S.Š. je dugo bila zaposlena u ovoj školi, a u njoj je prestala da radi 2019. Krajem 2018, promenom pristupa u radu, uočene su određene nepravilnosti, pa se uprava škole obratila nadležnima. Ljudi su bili vidno izenanađeni i šokirani saznanjem da računovodstvene knjige nisu u redu, ali su bili i odlučni da se situacija raščisti i utvrdi da li postoji neka greška škole, a ako postoji, da odgovara ko treba - kaže izvor Kurira upoznat sa istragom.

Povodom hapšenja bivše šefice računovodstva oglasilo se saopštenjem i Više javno tužilaštvo u Beogradu.

- Dana 2.2.2022. godine, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, a u saradnji sa policijskim službenicima UKP MUP Republike Srbije, određeno je zadržavanje S Š., šefu službe računovodstva V beogradske gimnazije, zbog osnovane sumnje da je izvršila produženo krivično delo pronevere, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu:

- Istoj se stavlja na teret da je na svom računaru sastavljala naloge za prenos novčanih sredstava, u koje je unosila broj svog tekućeg računa, te su sredstva sa računa gimnazije, koja su namenjena za plaćanje obaveza prema dobavljačima, odlazila na njen račun. Na taj način je pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu preko 15.000.000 dinara, navodi se u saopštenju:

- Na okolnosti navedenog krivičnog dela, S.Š. će biti saslušana od strane zamenika javnog tužioca Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Kurir.rs /J.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track